Русия очаква да завърши строителството на главния газопровод Северен поток-2

...
Русия очаква да завърши строителството на главния газопровод Северен поток-2
Коментари Харесай

Песков: Русия ще завърши Северен поток-2 въпреки санкциите на САЩ

Русия чака да приключи строителството на основния газопровод " Северен поток-2 " под Балтийско море, макар утвърдените наказания от Сената на Съединени американски щати против компании, работещи по плана, заяви Кремъл, представен от Агенция Франс Прес.
Газопроводът сред Русия и Германия, основна част от експортната тактика на държавния енергиен колос „ Газпром “, има за цел да доставя съветски газ в Европа през Балтика.
" Очакваме, че този план ще бъде приключен ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти, заклеймявайки глобите като " жестоко нарушаване на интернационалното право ".
" Москва не харесва сходни дейности, европейските столици също. Берлин не харесва това, нито Париж ", сподели той, предполагайки, че глобите ще доведат единствено до по-високи цени на газа за европейските консуматори.
Санкциите, които бяха заложени в големия годишен законопроект за защита на Вашингтон, елементарно минаха както в Сената на Съединени американски щати, по този начин и в Камарата на представителите. Сега законопроектът отива при президента Доналд Тръмп, от който се чака да подпише законодателството.
Американските депутати предизвестиха, че газопроводът " Северен поток-2 " ще донесе на Русия милиарди долари и доста ще усили въздействието на президента Владимир Путин в Европа във време на засилено напрежение сред Москва и Запада.
Газоопроводът за 9,5 милиарда евро (10,6 милиарда долара) ще бъде под Балтийско море и ще удвои доставките на съветски природен газ до Германия.
Европейският съюз и Германия изрично предизвестиха Съединени американски щати да не постановат наказания, заявявайки, че европейската енергийна политика би трябвало да бъде позволена в Европа.
Един от главните реализатори, който може да бъде обиден от глобите, е основаната в Швейцария компания за полагане на тръбопроводи „ Allseas “, която беше наета от “ Газпром “ за създаване на морската част.
Русия се надяваше да пусне газопровода в края на 2019 година, само че завършването му се забави заради компликации при приемането на разрешителни от Дания.
Руските представители обявиха, че чакат газопроводът да стартира да действа през 2020 г. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР