Русия обяви започването на наказателно разследване срещу прокурора и трима

...
Русия обяви започването на наказателно разследване срещу прокурора и трима
Коментари Харесай

Контрамерки: Русия съди Международния наказателен съд

Русия разгласи започването на наказателно следствие против прокурора и трима съдии от Международния углавен съд (МНС), дни откакто МНС издаде заповед за арест на президента Владимир Путин за " военни закононарушения " в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Тези съдии, в това число прокурорът на МНС Карим Хан, " са взели противозаконни решения (за) арестуването на президента на Руската федерация и комисаря по правата на детето ", се споделя в изказване на съветския следствен комитет. " Започнато е наказателно следствие ", се споделя още в известието.

на две лица във връзка със обстановката в Украйна: Владимир Владимирович Путин и госпожа Мария Алексеевна Львова-Белова.

В изказването на съда се твърди, че те може да са забъркани във " военни закононарушения, свързани с нелегално депортиране на население (деца) и нелегално прекачване на население (деца) от окупираните територии на Украйна в Руската федерация ". 

Няколко дни откакто Международният углавен съд издаде заповедта за арест на съветския президент за военното закононарушение " противозаконна депортация " на украински деца, министри на правораздаването от повече от 40 страни се събраха в Лондон, с цел да обсъдят поддръжката за магистратите в Хага. 

 
Споделяме убеждението, че президентът Путин и по-широкото управление би трябвало да бъдат подведени под отговорност и е безусловно жизненоважно да се обединим и да подкрепим прокуратурата с каквото е належащо, без значение дали са запаси или техническа експертиза.
Доминик Рааб, министър на правораздаването на Обединеното кралство

Рааб добави, че задачата е изтъквам " да се потърси отговорност от военнопрестъпниците за зверствата, осъществени в Украйна по време на незаслужено, непровокирано и нелегално настъпление. 

" Аз съм другар на украинския народ, само че съм другар и на съветския народ. Ние сме другари на човечеството, на законността. Наистина е доста печален и тъмен мотив, че за първи път съдии от Международния углавен съд, от който и да е съд, сметнаха за належащо да издадат заповеди против водач и висши държавни чиновници от непрекъсната членка на Съвета за сигурност ", сподели Карим Хан, главен прокурор на Международния углавен съд.

Междувременно Китай прикани съда да работи " благоразумно ".

 
Международният углавен съд би трябвало да поддържа справедлива и безпристрастна позиция, да зачита имунитета, с който се употребява президентът в сходство с интернационалното право, да упражнява своите пълномощия благоразумно, да пояснява и ползва интернационалното право добросъвестно и да заобикаля политизирането и двойните стандарти. ”
Уан Уенбин, представител на външното министерство на Китай

От своя страна Русия образува наказателно “контра-дело ” против съдии от Международния углавен съд, в това число прокурора Карим Хан и дефинира решението за издаване на заповед за ареста на Путин като нелегално.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР