Русия няма интерес да разширява водената от нея война, но

...
Русия няма интерес да разширява водената от нея война, но
Коментари Харесай

Путин: Войната ще приключи, ако САЩ спрат да дават оръжия на Украйна

Русия няма интерес да уголемява водената от нея война, само че ще се бори за своите ползи - това съобщи Владимир Путин в изявлението си за американския публицист Тъкър Карлсън.

Бившият водещ от Фокс Нюз разгласява фрагменти от диалога си с съветския президент. Карлсън е първият западен публицист, който беседва с Путин от началото на войната през февруари 2022 година.

Близкият до Доналд Тръмп публицист заяви, че го е направил, с цел да покаже съветската позиция. На въпрос има ли желание да атакува и други страни, измежду които Полша и Литва, Путин отговори с " не " и акцентира, че няма териториални искания към тях.

Руският президент не изключи опцията и да бъде освободен американският публицист Еван Грешкович, който към този момент няколко месеца се намира в съветския арест.

На въпрос дали не мисли, че би могъл да постави завършек на войната с телефонен диалог с Джо Байдън, Путин отговори по този начин:

" Какво има да изясняваме? Много е просто - още веднъж дублирам - поддържаме връзка със Съединените щати посредством доста служби. Ще ви кажа какво им споделяме - в случай че в действителност желаете да спрете сраженията, би трябвало просто да спрете да предоставяте оръжия. Така всичко ще завърши за няколко седмици. Това е. Едва по-късно можем да обсъдим някакви условия. Защо ми е да му се обаждам, защо би трябвало да си приказваме, да го апелирам за нещо ли? " Ще дадете на Украйна такива и такива оръжия, о не, боязън ме е, апелирам ви недейте ". Това ли би трябвало да си кажем?


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР