Русия не забелязва желанието на украинските власти да се съобразяват

...
Русия не забелязва желанието на украинските власти да се съобразяват
Коментари Харесай

Русия със заплахи към Украйна и Запада: Ще постигнем всички цели на спецоперацията

Русия не вижда желанието на украинските управляващи да се преценяват с ясните условия, сложени от Москва, за договарянията. Това цинично изказване е направил заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в ефира на прокремълския ТВ канал " Русия-1 ". От тази обща фразиология обаче, Кремъл не споделя ясно и изрично какви са действително задачите на Москва в тази братоубийствена война. Очевидно става дума за искания към Украйна, които са невиждани и изцяло неприемливи за Киев.

" Преговорите са за това, с цел да се водят при закрити порти. Не виждаме желанието на управляващите в Киев да се преценяват с тези в началото декларирани условия от съветската страна, които са безусловно наложителни ", сподели той. Рябков акцентира, че " началото на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна не можеше да бъде анулирано, нямахме избор. Това е нещо, което беше безусловно належащо поради осемте години на тормоз и насмешки над нашите сънародници в югоизточната част на Украйна. Президентът на Русия приказва за това повече от един път ", продължава с операциите и внушенията високопоставеният съветски представител.

Заместник-министърът посочи, че Русия ще реализира всички цели на спецоперацията в Украйна. „ Решени сме да реализираме всичките си цели, твърдо и без съмнение. Ако нашите западни сътрудници бяха най-малко грам, милиметър по-близо до разбирането, че би трябвало да повлияят на Киев в полза на решението, тогава възможностите, в това число за триумф на договарянията, както и за нормализиране на руско-американските връзки, щяха да са по-високи. Но това не се случва ", сподели той.

Вашингтон би трябвало да се откаже от ескалацията на връзките с Русия и да спре да " помпа " Украйна с оръжие. „ Съединени американски щати просто би трябвало да спрат ескалацията от тяхна страна, както устно, по този начин и във връзка с вкарването на оръжие за режима в Киев. Да спрат да отправяте закани против Русия “, сподели той. Вместо това Москва отбелязва низходяща наклонност в връзките с Вашингтон " по виновност на американската страна ", повтаря добре познатия разказ на Кремъл, че Съединени американски щати са най-големия зложелател на Русия.

„ Констатираме това със страдание, само че то не оказва никакво въздействие върху нашата решителност да продължим към реализиране на задачите на специфичната военна интервенция “, сподели заместник-министърът на външните работи на Руската федерация. Той уточни, че дейностите на Съединени американски щати няма да могат да попречат на Русия да се приспособява към наложените против нея наказания. „ Това не оказва никакво въздействие върху нашата решителност да се приспособяваме към събитията, свързани със глобите на Съединени американски щати, които бяха въведени от европейските спътници на Съединени американски щати по тяхно предложение “, изясни Рябков. Заместник-министърът напомни, че на 21 март посланикът на Съединени американски щати в Москва Джон Съливан беше извикан в съветската дипломатическа задача. „ Вчера на американския дипломат беше връчена протестна нота, в която се отбелязва, че протичащото се слага връзките на Руската федерация и Съединените щати на ръба на разпадането. Още един път наблягам, че решението на казуса е в линията, която ще изберат Съединени американски щати ", приключи дипломатът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР