Русия не показва стремеж да изостря конфликта в Сирия на

...
Русия не показва стремеж да изостря конфликта в Сирия на
Коментари Харесай

Русия няма намерения да изостря конфликта в Сирия

Русия не демонстрира блян да изостря спора в Сирия на фона на нашествието в Украйна. Това заяви главнокомандващият американските войски в Близкия изток ген. Франк Макензи.

" Нямаме данни руснаците да възнамеряват каквото и да било изостряне на ситуацията в Сирия ", сподели в петък Макензи, който е шеф на Централното командване на Съединени американски щати, пред кореспонденти в Пентагона.

" Не виждам никакви доказателства за повишение на градуса на напрежението, по-специално в Сирия, вследствие на протичащото се в Украйна ", уточни той и добави, че Съединени американски щати наблюдават деликатно ситуацията.

Макензи заяви, че не се следи и някакво по-осезаемо понижаване на съветското военно наличие в Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Руските сили са в Сирия от 2015 година, когато помогнаха ходът на гражданската война да се обърне в интерес на президента Башар Асад.

Съединени американски щати също имат военнослужещи там, към 900 души, които от време на време са покрай съветските войски.

Въпреки че като цяло съприкосновенията сред тях са безвредни и на тях се реагира по професионален метод, през 2020 година имаше случай, при който дребен брой американски военни бяха ранени, откакто съветски боен патрул се удари в машината им.
ТЕМА преди 13 минути 220 преди 25 минути 316 преди 30 минути 541
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР