За поредна година традицията не се наруши, въпреки че имаше

...
За поредна година традицията не се наруши, въпреки че имаше
Коментари Харесай

Свинщина пред Александър Невски: Абитуриентите отново оставиха купища боклук и амбалаж!

За поредна година традицията не се наруши, макар че имаше разновидности, при които зрелостниците да не се съберат пред най-голямата ни черква - " Св. Александър Невски " в центъра на София. И този път стана по този начин - радостни и подпийнали младежи, броящи от едно до 12, оставиха след себе си купища отпадък.

Счупени бутилки, кенчета от бира и безалкохолни, флакони за модерния божествен газ се търкаляха, откакто те напуснаха мястото на купона.







Пред храма се събраха възпитаници от няколко столични учебни заведения - от намиращата се наоколо Първа гимназия, Френската гимназия, 22-о учебно заведение и още няколко, намиращи се в центъра на София.

В началото пристигнаха няколко цигански оркестри, поканени от някои от учебните заведения, само че органите на реда не позволиха пошлата им музика да скверни храм паметника.

Минаващите, както и седящите наоколо баби и дядовци, цъкаха с език, чудейки се на облеклото и духовното положение, в което се намираха някои от подрастващите, които доста скоро ще би трябвало да скочат в дълбоките води на живота.





В началото на празненството, стартирало към обяд, откакто бяха минали формалните изпращания в учебните заведения, имаше факли и димки, само че след бързата интервенция на полицията, те бяха стопирани.

Разбира се, звучаха и разнообразни жанрове музика, даваща въодушевление на младите - част от които останаха лежащи или седящи по паважа, изпаднали в безпомощно положение.

Снимки: Lupa.bg



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР