Русия настоява за увеличаване на нестабилността по границите на ЕС.

...
Русия настоява за увеличаване на нестабилността по границите на ЕС.
Коментари Харесай

Курти: Русия настоява за увеличаване на нестабилността по границите на ЕС

Русия упорства за увеличение на неустойчивостта по границите на Европейски Съюз. Това сподели министър председателят на Косово Албин Курти в изявление, оповестено в петък за испанския вестник. Курти счита също, тъй че Белград и Прищина могат да разрешат разликите си.

„ Да, мисля, че е допустимо “, сподели Курти, запитан за опцията за разрешаване на разликите преди хипотетичното присъединение на Косово към Европейски Съюз.

„ През 2018 година Европейската комисия сподели за повторно, че Косово е изпълнило всички критерии и, че визовата либерализация сред Прищина и Брюксел би трябвало да бъде осъществена. Въпреки това, ние към момента имаме визов режим, само че това се дължи на някои скептични членове на общността “, добави още Курти.

Курти също изрази мнение, че испанските управляващи " би трябвало да признаят и признаят " независимостта на Косово: „ Мисля, че с признаването на Косово Испания ще покаже, че Каталуния и Страната на баските са изцяло разнообразни от нашия случай. “

Сръбската самостоятелна област Косово и Метохия разгласи едностранна самостоятелност през февруари 2008 година и през последните години интензивно се пробва да се причисли към интернационалните организации, в това число ЮНЕСКО и Интерпол. Повече от 60 страни, измежду които Русия, Индия и Китай, както и пет страни членки на Европейски Съюз, в това число Испания, се опълчват на признаването на Косово.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР