Русия настоява Молдова незабавно да спре блокирането на уебстраници на

...
Русия настоява Молдова незабавно да спре блокирането на уебстраници на
Коментари Харесай

Русия настоява Молдова незабавно да спре с блокирането на уебстраници на руски език

Русия упорства Молдова неотложно да спре блокирането на уебстраници на съветски език , процедура, която дефинира като офанзива против свободата на медиите и правата на рускоезичното население , оповестява Agerpres.

" Призоваваме Кишинев да се въздържа от предприемане на стъпки, които нямат нищо общо с същинската независимост и народна власт и да отстрани дискриминационните забрани за лъчение на съветски и рускоезични медии ", сподели говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова.

Службата за разузнаване и сигурност на Молдова подреди блокирането на два съветски новинарски уеб страницата Eadayli.com и Bloknot.ru в четвъртък.

Това решение е нова стъпка към " изтласкването на наличието и медиите на съветски език от осведомителното пространство " на Република Молдова, отбелязва Захарова.

" Всичко това се прави на фона навън антируска активност в страната  от украинските и западните медии ", сподели говорителката на съветското Министерство на външните работи.

Според Москва ограниченията против съветските медии са нарушаване на правата на националните малцинства в Република Молдова, страна, която вкара изключително състояние след експлоадирането на войната в Украйна.
 Молдова се опасява от съветска атака в Приднестровието
Молдова се опасява от съветска атака в Приднестровието

Въпросът не бил дали, а по кое време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР