Русия нападна яростно САЩ заради позицията им относно кръвопролитните протести

...
Русия нападна яростно САЩ заради позицията им относно кръвопролитните протести
Коментари Харесай

Русия сръфа САЩ заради критиките им срещу Иран

Русия атакува гневно Съединени американски щати поради позицията им по отношение на кръвопролитните митинги в Иран - сравнявайки иранския отговор на митингите с реакцията на американските управляващи против " Окупирай Уолстрийт " и безредиците във Фъргюсън.

Руското държавно управление неведнъж се опита да омаловажи размириците в Иран и излезе с последното си неодобрение, откакто посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли похвали демонстрациите като зов " за независимост " и се зарече да повдигне въпроса в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

 Тръмп жигосах „ бруталния и подкупен ирански режим”
Тръмп жигосах „ бруталния и подкупен ирански режим ”

Обама дал пари на Иран за тероризъм

Хейли прикани " всички хора, обичащи свободата, да не мълчат " и насърчи антиправителствените митинги в Иран, което докара до гневна реакция в Москва .

" Няма подозрение, че американската делегация (в ООН) има какво да каже на света ", написа във " Facebook " говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Например, Ники Хейли може да показа опита на Америка в разпръсването на митинги , като опише в детайли за това по какъв начин се случиха всеобщите арести и задушаването на придвижването " Окупирай Уолстрийт " или по какъв начин бяха " потушени " размириците във Фъргюсън ", добави Захарова.

 Иран прати Тръмп да се концентрира върху гладните и бездомните хора в Съединени американски щати
Иран прати Тръмп да се концентрира върху гладните и бездомните хора в Съединени американски щати

Отново огромно напрежение сред Иран и Съединени американски щати

Безредиците в град Фъргюсън, щата Мисури, избухнаха, откакто полицията простреля невъоръжен негър младеж през 2014 година, до момента в който митингите " Окупирай Уолстрийт " през 2011 година бяха ориентирани против неравенството в приходите. И двата американски митинга бяха измежду най-големите в последните десетилетия, като доведоха до конфликти с полицията и арести.

Най-малко 22 души починаха в Иран от започването на митингите там през предходната седмица, а минимум 450 души бяха задържани единствено в столицата Техеран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР