Русия може да провежда експерименти, свързани с ядрени оръжия, според

...
Русия може да провежда експерименти, свързани с ядрени оръжия, според
Коментари Харесай

САЩ заподозряха Русия, че провежда ядрени експерименти

Русия може да организира опити, свързани с нуклеарни оръжия, съгласно годишния отчет на Държавния департамент пред Конгреса, оповестява radiosputnik.ru
" Съединени американски щати считат, че Русия е провела опити, свързани с нуклеарната сила, които са провокирали освобождението на нуклеарната сила ", се споделя в документа.

В същото време от Държавния департамент подчертаха, че нямат информация за Русия, да е провеждала сходни опити през 2019 година " Възможно е Русия да организира проби по подобен метод, че нуклеарната сила да бъде освободена от контейнери с експлозиви. Това провокира угриженост по отношение на отговорностите на Русия във връзка с известията в сходство със споразуменията ", се споделя от външното министерство.

Съединени американски щати показаха угриженост, че Москва може да не извършва напълно задължението да уведомява Вашингтон за нуклеарните опити в сходство с Договора от 1974
година сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати за ограничение на подземни проби за нуклеарно оръжие.

Според Държавния департамент Москва би трябвало да уведомява за сходни опити, с цел да може Вашингтон да ревизира тестванията по отношение на протокола към съглашението. В същото време Съединени американски щати не упрекват Русия в нарушаване на съглашението. Руската страна към момента не е коментирала този отчет.

Споразумението сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати за ограничение на подземните тествания на нуклеарни оръжия, подписано през юли 1974 година, лимитира прага за силата на сходни тествания, а също по този начин планува система за съвместен надзор: страните са длъжни да се уведомяват взаимно за идните опити.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР