Русия многократно лъга за намеренията си, затова ще съдим по

...
Русия многократно лъга за намеренията си, затова ще съдим по
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия многократно лъга за намеренията си, затова ще съдим по действията, а не по думите

Русия неведнъж лъга за желанията си, по тази причина ще съдим по дейностите, а не по думите.

Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на конференция при представянето на годишния отчет за активността на алианса.

Нашето разузнаване демонстрира, че съветските сили в Украйна не се изтеглят, а се препозиционират в опит да се подсилят за нови дейности в Донбас, посочи той във връзка поръчките на Москва на договарянията в Турция.

Виждаме едва предпочитание от съветска страна за намиране на политическо решение, Москва не трансформира главната си цел за реализиране на боен излаз. Можем да чакаме спомагателни настъпателни дейности, с още повече страдалчество. НАТО неведнъж повтаряше, че Русия се приготвя за пълномащабно нахлуване в Украйна. Положихме всички старания за разговор с Русия, само че Москва реши да прекъсне дипломатическите връзки, добави Столтенберг. Той назова съветското нахлуване потресаващо и грубо, само че не и изненадващо.

Русия би трябвало да приключи тази безсмислена война, да изтегли всичките си сили от Украйна и да договаря добросъвестно, настоя генералният секретар. Той добави, че страните от НАТО ще доставят оръжие за Украйна, до момента в който е належащо. По неговите думи използването на химическо оръжие във войната е " изцяло недопустимо ".

Черно море е от голяма стратегическа значимост за НАТО, в това число тъй като там се намират украинските пристанища за експорт на зърно за целия свят. Блокирането на тези пристанища покачва международните цени на храните, уточни той.

Столтенберг заяви, че утвърждението за алианса в страните от НАТО пораства, като 81 на 100 поддържат взаимоотношението в защитата сред Европа и Северна Америка, 62 на 100 са за оставане в пакта, а едвам 11 на 100 са на противното мнение.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР