Русия извива ръцете на международната общност със създаване на опасност

...
Русия извива ръцете на международната общност със създаване на опасност
Коментари Харесай

Тодор Таргарев: Русия извива ръцете на международната общност със създаване на опасност за глад

" Русия извива ръцете на интернационалната общественост със основаване на заплаха за апетит ". Това съобщи някогашният министър на защитата на България проф. Тодор Тагарев.

Той счита, че мините в Черно море няма по какъв начин да бъдат отстранени от Украйна. " Трудно е, защото Русия има доста предимство по море, тъй че всеки, който се пробва да работи в Черно море, е под непрекъсната опасност. Също по този начин и Русия не може да си разреши да организира интервенция по почистване на мините, само че това не е и в неин интерес. Русия дефакто извива ръцете и на интернационалната общественост със основаване на заплаха за апетит. Има десетки милиона тонове зърно, които стоят в Украйна и би трябвало да бъдат изнесени. Нужни са, би трябвало да бъдат освободени складовете за новата годишна продукция, само че това просто няма по какъв начин да се случи сега по море и по тази причина Украйна търси сухопътни коридори, което доста усложнява и оскъпява изнасянето му. Отделно, видяхме, че Русия не се свени да краде на едро. Не единствено бойците с някакви битови артикули, ами знаем, че откраднаха селскостопанска техника в Милитопул, и то десетки бройки. Знаем, че крадат от това жито. Стотици хиляди тонове към този момент са изнесени от Русия, без това да е нейно жито ", сподели той в ефира на БТВ.

" Със сигурност Кремъл се държи към сухопътен кулоар и удържане на този кулоар към Крим, завземане на по-голяма част от територията на нападнатите украински области. И в случай че успее в това си начинание може да тръгне към Одеса и да изолира Украйна от Черно море. Украйна и сега организира контранастъпления в избрани посоки. Около Харков в някои посоки стигна до граници, т.е. възвърне там териториалната си целокупност. Все още няма мощ за по-сериозно контранастъпление, тъй че моята прогноза е, че в идващите 1-2 месеца като най-малко ние ще забележим едно опълчване с дребен прогрес и оттегляне от съветска страна без основни промени ", счита Тагарев.

" За пленените бойци - разнообразни са версиите. Някои от съветска страна упорстват за арбитражен съд като този в Киев. От друга страна обаче Украйна съумя да арестува един от олигарсите, които са близки до Путин - Медведчук, тъй че може да има замяна с тях ", добави той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР