Русия извърши най-масираната си въздушна атака по Украйна от началото

...
Русия извърши най-масираната си въздушна атака по Украйна от началото
Коментари Харесай

Най-масираната атака по Украйна: Русия е използвала безпрецедентен брой ракети и дронове

Русия извърши най-масираната си въздушна офанзива по Украйна от началото на войната. Жертвите са минимум 28, а над 100 души са ранени. Използвани са невиждан брой ракети и дронове - общо 158.

Те са били изстреляни по градове в цялата страна - от Лвов на запад, Одеса и Запорожие на юг, Днепър и Харков на изток, до столицата Киев.

Русия стартира вълна от офанзиви против няколко града в Украйна

Военновъздушните сили на Украйна обявиха, че в никакъв случай не са виждали координирана офанзива против толкоз доста обитаеми места.

Вълната от удари стартира късно нощес и продължава часове. Сред най-пострадалите градове е Днепър, където с изключение на жилищен блок е изумен и родилен дом.

Нощните удари се случват дни откакто Украйна удари съветски боен транспортен съд

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е употребила съвсем всички типове оръжия в арсенала си. Заедно с десетки дронове са били изстреляни хиперзвукови, крилати и балистични ракети.

По информация на украинските военни огромна част от тях са били свалени.

Вижте мненията на преподавателя в Харковския университет проф. Михаил Станчев и на военния специалист ген. Съби Събев

„ Това е още един знак за нашите сътрудници да подсилят противовъздушната защита на Украйна, с цел да можем да се превърнем в щит сред агресора и Европа “, съобщи полковник Юрий Ихнат, представител на украинските военновъздушни сили.

Междувременно Полша заяви, че една от съветските ракети е нарушила въздушното ѝ пространство, само че не е ясно дали е паднала на нейна територия.

Руската офанзива идва, откакто по-рано тази седмица Украйна удари съветски боен транспортен съд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР