Русия изпрати днес в Италия три военно-транспортни самолета Ил-76, които

...
Русия изпрати днес в Италия три военно-транспортни самолета Ил-76, които
Коментари Харесай

Русия изпрати в Италия три военни самолета с лекари и медицинска техника

 Русия изпрати през днешния ден в Италия три военно-транспортни самолета Ил-76, които ще доставят в италианската въздушна база " Практика ди Маре " съветски военни лекари - вирусолози и епидемиолози, а също и съвременно съоръжение за диагностика и стерилизация. Това бе обявено пред публицисти в министерството на защитата в Москва, съобщи Българска телеграфна агенция.

Полетите се извършват по разпореждане на съветския президент Владимир Путин за подкрепяне на Италианската република в битката с коронавирусната зараза. Създадена е специфична въздушна формация от 9 машини Ил-76, които ще откарат в Италия общо осем мобилни екипа от лекари и медицински сестри, специфични коли и друго здравно съоръжение. Русия ще изпрати и към 100 военни експерти по вирусология и епидемиология.

Путин беседва през вчерашния ден с италианския министър председател Джузепе Конте и удостовери, че Москва е подготвена да даде на Рим нужната помощ - по-специално защитни консумативи, мобилни комплекси за стерилизация на площи и транспортни средства, здравно и друго съоръжение, също и лекарски екипи за практическо подпомагане на италианските медици в най-пострадалите региони, припомня ТАСС.

В същото време случаите на инфектирани в Русия също нараства, като за едно денонощие там са регистрирани 53 нови случая на коронавирусна зараза, съгласно оперативния щаб за битка с разпространяването на заболяването, съобщи БГНЕС. Така броят на случаите се усили до 306 до през вчерашния ден.

Нови случаи са открити в 18 района: 17 в Московска област, шест в Москва, пет в Татарстан, четири в региона на Нижни Новгород, три в региона на Свердловск, по два в Тулската и Калининградска области и Санкт Петербург, както и в Кабардино -Балкария и Краснодарския край.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР