Русия изпитва затруднения с логистиката на ракетните крайцери в Черно

...
Русия изпитва затруднения с логистиката на ракетните крайцери в Черно
Коментари Харесай

Русия има проблем с ракетните крайцери в Черно море

Русия изпитва усложнения с логистиката на ракетните крайцери в Черно море. Това се показва в последния разследващ бюлетин на Министерството на защитата на Обединеното кралство, оповестен в обществената мрежа Х.

" Способността на Черноморския флот (ЧФ) на Руската федерация да употребява базата си в Новоросийск за презареждане на корабите си с крилати ракети евентуално ще се трансформира в забележителен фактор за оперативната успеваемост на флота.

Традиционно ЧФ на РФ презарежда крилати ракети в Севастопол, Крим. Тъй като оборудването там е все по-застрашено от украинските удари с огромен обхват, Русия най-вероятно ще преглежда Новоросийск като най-хубавата различна площадка.

Преместването и презареждането на ракетите обаче ще изисква нови процеси на доставка, предпазване, обработка и зареждане ", написа английското министерство.

" На 13 ноември 2023 година украинските военни настояват, че Русия е спряла изстрелването на крилати ракети по море заради " логистични проблеми " в Новоросийск.

Русия евентуално ще се стреми да форсира превъзмогването на тези проблеми в точния момент, с цел да може морските крилати ракети да бъдат включени в възможна зимна акция за удари против Украйна ", се добавя в отчета на английското ведомство.

Източник: Фокус

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР