Русия изостава от САЩ и от Европейския съюз не само

...
Русия изостава от САЩ и от Европейския съюз не само
Коментари Харесай

Стряскащи данни за Русия изнесе шефът на Сметната палата

Русия изостава от Съединени американски щати и от Европейския съюз освен в стопанската система, само че и в развиването на духовните полезности. Това разгласи шефът на съветската Сметна палата Алексей Кудрин на съвещанието на Съвета при президента на Руската федерация за реализация на държавната политика за отбрана на фамилията и децата.

"По отношение на духовните полезности, запазването на фамилните обичаи ние към момента не сме водачи, би трябвало да се стремим да станем такива, да станем образец...

Цифрите са тревожни: детската смъртност в Русия е пет деца на 1000 родени, само че в Европейския съюз са три на 1000, а във Финландия - 1.7 на 1000. За страдание обаче станахме водачи в друго печално събитие: на 100 брака – 63 развода, в Швеция са 48, а в Германия са 38 да вземем за пример. Неблагоприятна е обстановката и при абортите на 1000 родени деца – ние изпреварваме Съединени американски щати два пъти, а Германия повече от два пъти “, сподели още той.

Кудрин заяви, че детската беднотия в страната от 2013 до 2016 година се е нараснала от 19 на 26%. Според него измежду популацията би трябвало да се организира освен патриотично образование, само че надълбоко да се изучи историята на репресиите в Русия.

"Трябва да се разбере за какво в страна с високи идеали е било допустимо стотици хиляди, милиони хора да пострадат, имайки нашите полезности и обичаи. За да не се повтори това “, сподели още ръководителят на Сметната палата Алексей Кудрин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР