Русия изглежда се отказва от използването на Кримския мост, известен

...
Русия изглежда се отказва от използването на Кримския мост, известен
Коментари Харесай

Русия спря да използва Кримския мост

Русия наподобява се отхвърля от потреблението на Кримския мост, прочут също като Керченския мост, за превозване на военно съоръжение и оръжия до фронтовите линии в Украйна.

Това оповестяват The Independent и проверяващата група Molfar. Вместо това войските на Владимир Путин в този момент употребяват сухопътни направления в окупираните елементи на Източна Украйна.

Според разбор на Molfar единствено един боен товарен трен с към 55 цистерни е минал през Кримския мост през последните три месеца. На 25 март ръководителят на украинската работа за сигурност (СБУ) Васил Малюк съобщи, че Русия към този момент не употребява свързващия мост сред континенталната част на Русия и полуостров Крим за доставки на оръжия.

Причината е елементарна: офанзивите на Украйна против моста, връзващ Русия с окупирания Крим. Киев неведнъж е заявявал, че мостът е законна цел за ЗСУ. Сега руснаците трансферират логистиката си по земя и употребяват направления в окупираните територии в югоизточната част на Украйна. Според военни специалисти Украйна би трябвало да смени тактиката си и да насочи ударите си точно по сухопътните направления.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР