Русия изглежда е разрешила проблема с дефицита на оптика, който

...
Русия изглежда е разрешила проблема с дефицита на оптика, който
Коментари Харесай

Forbes: Русия изглежда е разрешила основен проблем при производството на танкове

Русия наподобява е разрешила казуса с недостига на оптика, който възпрепятстваше производството на танковете Т-72Б3, Т-80БВМ и Т-90М, отбелязва американското списание Forbes, представено от " Фокус ".

По-рано два от огромните завода в Русия - " Уралвагонзавод “ и " Омсктрансмаш “, използваха закупени от френска компания термокамери Catherine-FC - главен съставен елемент на мерника " Сосна-У “. Но след началото на войната в Украйна глобите, наложени на Москва от страните от Европейския съюз, не разрешиха износа на термокамери за страната. Затова Кремъл стартира да " разконсервира “ старите танкове Т-62, Т-72 и Т-80 и да им инсталира остарели мерници 1ПН96МТ-02 от 70-те години на предишния век.

" Руснаците просто нямаха задоволително " Сосна-У “ на склад, с цел да завършат производството на повече от няколкостотин Т-72Б3, Т-80БВМ и Т-90М. Те даже трябваше да конфигурират старите 1PN96MT-02 на тези танкове, вместо недостъпната " Сосна-У “, се споделя в публикацията.

От редакцията означават, че това решение е от огромно значение, защото в резулат руснаците са пращали на фронта танкове, които не са били способни да изминават огромни разстояние, както и да влизат в боеве през нощта. В същото време, акцентира изданието, украинците са разполагали с немски танкове Leopard 1A5 и Leopard 2A4 / A6 с отлична далекобойна оптика.

" За войските на Киев съветските индустриални проблеми се трансфораха във значимо преимущество на бойното поле “, се споделя в публикацията.

Това преимущество обаче може скоро да изчезне.

Според Forbes видео, публикувано онлайн тази седмица, демонстрира към 30 танка T-80BVM, напускащи завода " Омсктрансмаш “. Те имат отличителни оптични корпуси, които демонстрират инсталирането на мерници " Сосна-У “. Въпреки това изданието не изключва, че това може да са прицели ПНМ-Т съветско произвеждане, които са доста сходни на " Сосна-У “, само че нямат същата акуратност и надеждност.

Отбелязва се, че или заводът е почнал да конфигурира прицели ПНМ-T на новите танкове T-80BVM, или Русия по някакъв метод е намерила метод да заобиколи глобите и е съумяла да създаде партида от " Сосна-У “.

Последният вид не е толкоз неосъществим, показва изданието, припомняйки за съставените елементи, създадени от западни компании, открити в съветски дронове.

" Във всеки случай е явно, че съветската индустрия в този момент създава нови танкове с съвременна оптика. Може би, когато тази оптика свърши, руснаците още веднъж ще би трябвало да върнат старите танкове. Или може би съветската индустрия най-сетне е решила този проблем “, разяснява Forbes.

Отбелязва се, че решението на казуса с оптиката сега ще бъде неприятна вест за Украйна. Но салдото на силите на бойното поле може още веднъж да се промени, когато Съединени американски щати стартират доставките на M1 Abrams. Очакванията са това да се случи през есента.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР