Русия иска да разследва , които в четвъртък вечерта нападнаха

...
Русия иска да разследва , които в четвъртък вечерта нападнаха
Коментари Харесай

Русия ще разследва оскверняването на Паметника на съветската армия в София

Русия желае да проверява, които в четвъртък вечерта нападнаха Паметника на руската войска в София и счупиха плочата му с чук. Председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин е упълномощил да се образува наказателно дело за " оскверняването " на монумента, оповестява съветската държавна организация ТАСС.

"...Бастрикин разпореди на централното ръководство на ведомството да проверява взаимно с съветското външно министерство оскверняването на паметника, повдигнат в чест на руските воини-освободители в София. Като част от следствието, ще бъдат подхванати ограничения за определяне на лицата, съпричастни към осъществяването на това закононарушение, на дейностите им ще бъде направена наказателно-правна оценка “, се споделя в цитираното известие от Следствения комитет.

Напрежението към руския монумент в София се разигра късно в четвъртък и се твърди, че главните забъркани са почитатели на футболния тим " Левски ". Те хвърляха димки и разпънаха афиш с надпис " Демонтаж " до паметника, а по-късно счупиха плочата, която гласи " На руската войска освободителка от признателния български народ ", и надраскаха със спрей " Искаме български монумент " върху обекта.

По случая българското Министерство на вътрешните работи задържа четирима души - на 26, 33 и двама на 29 година Един от тях е престъпно проявeн. Образувани са досъдебни производства за кражба и безчинство.

Акцията против руския монумент в София попадна и в мненията на съветските пропагандисти, в това число и на водещата и покровителка на путинския режим Олга Скабеева, която сподели, че България се трансформира във втора Украйна.

" В София още веднъж оскверниха Паметника на руската войска. Вандалите си пробраха път до него през нощта и разрушиха плочата му. България продължава да се трансформира в Украйна 2.0 ", написа Скабеева в Телеграм.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР