Русия има сериозно присъствие в нашия регион. С анексирането на

...
Русия има сериозно присъствие в нашия регион. С анексирането на
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Основна цел на Путин е да покаже действията си пред народа преди изборите в Русия

Русия има съществено наличие в нашия район.

С анексирането на Крим ограничи всяка районна вероятност в Черноморския район. Рисковете са съществени, тъй като поради неспазване на интернационалното право Русия търпи наказания. Това каза Цветан Цветанов ръководител на Републиканци за България, в утринния блок „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия.

„ Има повтаряне на сюжета от 2016 година с анексирането на Крим. В момента обаче международните водачи са по-адекватни с превантивната активност по отношение на навлизане на територията на Украйна “, съобщи Цветанов.

По думите му съществена цел на режима на Путин е да покаже дейностите си пред народа преди изборите в Русия. „ Действията на Путин са за НАТО да бъде показано като опасност за Русия ”.

Той не може да излезе от тази обстановка с празни ръце и по тази причина организира хибридна война в страните членки на Европейски Съюз и Алианса.

Цветанов съобщи, че енергийната политика на България е защитавала непознати ползи: „ Реализирането на „ Турски поток ” е проблем за нашата страна. Ние не би трябвало да възприемаме наличието на войски на НАТО като непозната мощ. Съседна Румъния към този момент имат апел за увеличаване на Източни фланг на територията си ”.

Според ръководителят на Републиканци за България реакцията на държавното управление е навременна, само че липсва ясна и безапелационна позиция като страна член на НАТО къде се намира България.

„ Трябва да имаме доста по-силен глас и ясна позиция какво прави Русия. Връщането на НАТО в интервал от 1997 година е утопично и невероятно. България би трябвало да пази НАТО да остане с отворени порти, тъй като НАТО е освен защитителен, само че и политически съюз. Държавите членки на НАТО би трябвало да очертаят небосвод за осъществяване на уговорките. Когато НАТО бъде показано като опасност и Владимир Путин каже, че няма да води война в Украйна, значи, че хората в Русия му имат вяра и политиката на настъпателност и замразен спор ще продължава “, добави Цветанов.

„ България би трябвало да очертае един доста сериозен интервал в идващите 5-10 години, с цел да можем да сме съвместими с оперативните качества на НАТО ”.

Цветан Цветанов напомни, че казусът „ Скрипал “ е част от дълготрайната тактика на Путин: „ Тази политика на замразен спор ще продължава, тъй като Русия има интерес от такива спорове ”, акцентира той.

Цветанов изрази мнение, че по времето на ГЕРБ са се прокарвали съветски ползи и „ Турски поток “ е единствено един от образците.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР