Русия и Украйна се намират в патова ситуацията на фронтовете

...
Русия и Украйна се намират в патова ситуацията на фронтовете
Коментари Харесай

Лукашенко: Москва и Киев да преговарят, ситуацията е патова

Русия и Украйна се намират в патова обстановката на фронтовете във войната посред им и би трябвало да седнат и да договарят за преустановяване на спора, съобщи през уикенда президент на Беларус Александър Лукашенко, съдружник на съветския водач Владимир Путин.

" Има задоволително проблеми и от двете страни и като цяло сега обстановката съществено боксува: никой не може да направи нищо и значително да ускори или придвижи напред позицията си ", съобщи беларуският президент. Те са там в пряк конфликт, до гибел, окопали се. Хора умират, добави той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази седмица съветските сили продължиха да настъпват край опустошения град Авдеевка в Донецка област, понасяйки тежки загуби, съобщи Белият дом, само че голямата фронтова линия в Украйна се е изместила напълно малко през последната година макар изтощителната, продължаваща месеци атака на Киев, отбелязва Ройтерс.

Лукашенко, който даде територията на страната си като плацдарм за пълномащабното навлизане на съветските сили в Украйна през февруари 2022 година, съобщи, че настояванията на Киев Русия да напусне територията ѝ би трябвало да бъдат решени на масата за договаряния, " тъй че никой да не умира ". " Трябва да седнем на масата за договаряния и да реализираме съглашение ", съобщи президента във видеозапис с въпроси и отговори, оповестен на уеб страницата на беларуската държавна новинарска организация " БелТА ".

" Както споделих един път: не са нужни никакви предварителни условия. Главното е да се даде команда " стоп ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР