Русия и Украйна се намират в патова ситуация на фронтовете

...
Русия и Украйна се намират в патова ситуация на фронтовете
Коментари Харесай

Лукашенко - съюзникът на Путин: Русия и Украйна са в патова ситуация

Русия и Украйна се намират в патова обстановка на фронтовете във войната посред им. Те би трябвало да седнат и да договарят за преустановяване на спора, заяви  президентът на Беларус и съдружник на Путин Александър Лукашенко.

„ Вагнер “ ще продължи да работи, само че на територията на Беларус, изясни президентът на страната

„ Има задоволително проблеми и от двете страни. Никой не може да направи нищо и значително да ускори или придвижи напред позицията си. Те са там с главата напред, вкопчени на живот и гибел. Хората умират “, добави Лукашенко, представен от Ройтерс.

Руските сили продължиха да настъпват край опустошения донецки град Авдийвка тази седмица, понасяйки тежки загуби, съобщи Белият дом. Огромната фронтова линия в Украйна се е придвижила малко през последната година макар изтощителната многомесечна атака на Киев.

Сградата е с избити прозорци и разпръснати в близост строителни материали

Лидерът на Беларус Александър Лукашенко, който е и съдружник на Путин и даде територията на страната си като плацдарм за пълномащабното навлизане в Украйна през 2022 година, в този момент съобщи, че настояванията на Украйна Русия да напусне територията ѝ би трябвало да бъдат решени на масата за договаряния, „ тъй че никой да не почине “.

„ Трябва да седнем на масата за договаряния и да реализираме съглашение. Както споделих един път: не са нужни никакви предварителни условия. Главното е да се даде команда „ стоп “, сподели Лукашенко във видеозапис с въпроси и отговори, оповестен на уеб страницата на беларуската държавна осведомителна организация БелТА.

Те са от окупирани елементи на Донецка, Луганска и Запорожка област

Вчера украинският президент Володимир Зеленски още веднъж акцентира на среща с над 60 съветници по национална сигурност, че неговият кротичък проект от 10 точки, който включва апели за възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, е единственият метод за преустановяване на войната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР