Русия и Китай, както повечето страни по света, споделят желанието

...
Русия и Китай, както повечето страни по света, споделят желанието
Коментари Харесай

Путин обяви желанието на Русия и Китай за равноправно сътрудничество в света

Русия и Китай, както множеството страни по света, споделят желанието за равноправно съдействие при ценене на правото на всяка страна на личен модел на развиване. Това сподели съветският президент Владимир Путин по време на речта си на откриването на третия конгрес за интернационално съдействие „ Един пояс – веднъж “ в Пекин, оповестяват съветски медии.

„ Многократно сме отбелязвали, че Русия и Китай, както множеството страни по света, споделят желанието за равноправно, взаимноизгодно съдействие за реализиране на повсеместен резистентен и дълготраен стопански напредък и обществено благоденствие, като в същото време зачитат цивилизационното разнообразие и право на всяка страна на личен модел на развиване “, сподели още Путин.

Путин обърна внимание на обстоятелството, че самодейността „ Един пояс, веднъж “ се вписва добре в интеграционните процеси, разрастващи се в разнообразни райони на света. В благозвучие с съветските хрумвания е и основаването на интеграционна верига, където ще бъдат изцяло обезпечени свободата на търговията, вложенията и труда и ще бъде построена взаимосвързана инфраструктура, акцентира съветският водач.

„ Това е в унисон с нашето добре познато предложение за образуване на огромно евразийско пространство като пространство на съдействие и взаимоотношение на съидейници, където ще се комбинират разнообразни интеграционни процеси: „ Един пояс – веднъж “, Шанхайското съдействие Организация, Асоциацията на страните от Югоизточна Азия и Евразийския стопански съюз, които Русия сполучливо развива дружно с сътрудници в постсъветското пространство “, изясни президентът.

Путин посочи значимостта на обстоятелството, че Русия и Китай имат съответно съглашение за редом и координирано развиване на ЕАЕС и програмата „ Един пояс – веднъж “. „ Важно е също, че се извършва непреференциално съглашение за търговско-икономическо съдействие сред страните-членки на ЕврАзЕС и Китайската национална република “, добави Путин. Той напомни, че за сливане на напъните за използване на това съглашение беше основана взаимна комисия, а през февруари тази година беше призната подробна пътна карта, която „ в това число установяването на взаимоотношение сред Евразийския съюз и Китай в региона на комерсиалната политика и цифровизацията на транспортни вериги. "

Путин благодари на китайския президент Си Дзинпин за поканата за третия интернационален конгрес „ Един пояс – веднъж “, като акцентира, че актуалното събитие протича под знака на десетилетие на значими, световни, насочени към бъдещето начинания, препоръчани от китайски водач и ориентиран към основаването на по-справедлив многополюсен свят.

" Това в действителност е световен проект. Съгласен съм с ръководителя на Китайската национална република, че китайската концепция за " Един пояс, веднъж " разумно се вписва в многостранните старания за подсилване на креативното и градивно взаимоотношение в цялата международна общественост ", означи Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР