Русия губи лостовете си да оказва мека сила, част от

...
Русия губи лостовете си да оказва мека сила, част от
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Путин губи опции, все по-тесен му е списъкът от варианти на действие

" Русия губи лостовете си да оказва мека мощ, част от която са митовете за превъзходството на съветското оръжие. Много хора, в това число и в България, се въздействат от тези изказвания какъв брой непобедимо е съветското оръжие. Самият Путин също доста се гордее с такива достижения. Има разбори от преди повече от година, които споделят, че няма по какъв начин Русия да направи такава ракета, за каквато представяха " Кинжал ", просто не е имало вестоносец, който да е посмял да осведоми Путин, че това, което му популяризират, и това, в което той има вяра и персонално пропагандира, не е действително ", сподели пред проф. Тодор Тагарев, боен специалист и някогашен министър на защитата.

Проф. Тагарев посочи, че въпреки и разработвани преди повече от 40 години, предоставяните на Украйна ракети за противовъздушна, а към този момент и за противоракетна защита " Пейтриът " имат разнообразни версии и с годините са са претърпели доста усъвършенствания на качествата им.

Според него във войната против Украйна Путин " губи варианти, все по-тесен му е описът от разновидности на деяние ".

Той изрече догадка, че планът на Съединени американски щати за дейности в помощ на Украйна не е съгласуван единствено с това, че предстоят след година избори и " жителят на Белия дом " може да бъде заменен, само че и най-много с това, че Украйна дава ежедневни жертви:

" Това е водещото, с цел да се търси по-бързо решение на спора. Но войната си има своя логичност ".

По думите на проф. Тагарев тематиката за войната в Украйна няма по какъв начин да бъде обсъждана от българските политици при вид да се извърши така наречен проект Б, при който вероятно държавно управление може да бъде подкрепяно и от Българска социалистическа партия или депутати от нея:

" Това е неприятен вид за нашето политическо развиване, само че въпреки всичко е по-добър от служебни държавни управления, които работят без парламентарен надзор и по волята единствено на един човек ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР