Русия глоби Google с 4 милиона рубли (50 000 долара)

...
Русия глоби Google с 4 милиона рубли (50 000 долара)
Коментари Харесай

Русия глобява Гугъл заради фейк за операцията ѝ в Украйна

Русия санкции Гугъл с 4 милиона рубли (50 000 долара) за това, че компанията не е изтрила " подправена " информация за съветската специфична интервенция в Украйна, оповестяват " Ройтерс " и ТАСС.

Руската федерална работа за контрол на връзките, осведомителните технологии и всеобщите медии ( " Роскомнадзор " ) съобщи по-рано този месец, че подхваща стъпки, с цел да накаже Гугъл за " разпространяване на подправени вести " в YouTube, като преди този момент предизвести американската компания, че ще бъде санкционирана, в случай че не извърши условията.

След съветската инвазия в Украйна Гугъл забрани рекламите за съветски консуматори, а Кремъл упрекна YouTube в разпалване на " осведомителна война ", откакто платформата за видеоклипове блокира съветски държавни медии.

Руският регулатор сигнализира и че услугата Гугъл Translate е предложила на някои консуматори опцията да промени фразата " скъпи руснаци " (dear Russians) на " мъртви руснаци " (dead Russians). Подобни разновидности на фразата обаче не се оферират при потреблението на други национални езици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР