Русия е започнала тестове върху хора на своята ваксина срещу

...
Русия е започнала тестове върху хора на своята ваксина срещу
Коментари Харесай

Русия стартира тестове на COVID-19 ваксината си в Близкия изток

Русия е почнала проби върху хора на своята ваксина против COVID-19, които се правят в Обединените арабски емирства, съобщи CNBC.

Руският президент Владимир Путин е разговарял по телефона с принца на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахян и двамата са разискали „ значимостта от взаимни старания против разпространението на ковид, както и съдействието по правенето на новата ваксина Спутник В, която сега се тества в ОАЕ “, оповестиха от Кремъл.

ОАЕ е втората страна, в която имунизацията се тества. Първата бе Беларус. Очаква се скоро проби да стартират и във Венецуела, друга страна, която се смята за непосредствен сътрудник на Русия.

Към момента обаче съветският институт Гамалея, който я създава, не е дал на интернационалната общност данни от първите клинични проби. Поради това има подозрения, че имунизацията не е ефикасна и дори  - безвредна. Според съветските управляващи обаче сходни отзиви са нападки, част от осведомителната война и отразяват западните предразсъдъци против Русия.

Първоначално Русия разгласи, че ще стартира всеобщо произвеждане на имунизацията през септември 2020 година, само че към този момент това не е реалност.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР