Русия е загубила повече от 100 000 войници във войната

...
Русия е загубила повече от 100 000 войници във войната
Коментари Харесай

Украйна твърди, че е елиминирала повече от 100 000 руски войници

Русия е изгубила повече от 100 000 бойци във войната си против Украйна, обявиха през днешния ден от генералния щаб на украинската войска, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Тази информация не е доказана по самостоятелен път.

По данни на украинския общоприет щаб са били " отстранени " 100 400 съветски бойци. Това може да значи, че те или са били убити, или са съществено ранени и негодни за работа, отбелязва ДПА.

Наскоро Русия заяви данни за 6000 починали в нейните редици. Противно на тази информация, съветска самостоятелна медия, твърди че е идентифицирала поименно 10 000 съветски бойци, убити в сражения.

Самата Украйна не дава данни за своите загуби във всекидневните сводки на генералния си щаб. Неотдавна от президентската канцелария в Киев оповестиха за повече от 10 000 украински бойци, убити в боевете.

Двете враждуващи страни разгласяват всекидневно данни за " загубите " на съперника и доста рядко за починали и ранени в личните си редици. Тази информация не може да бъде тествана от самостоятелни източници, показва ДПА.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу заяви през септември за 5937 починали бойци. Възможно е броят им до момента да е доста по-голям, показва ДПА.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР