Русия е разтресена от скандал, след като дъщерята на съдийката

...
Русия е разтресена от скандал, след като дъщерята на съдийката
Коментари Харесай

Руска съдийка пръсна 2 млн. долара за сватбата на дъщеря си и предизвика страшен скандал

Русия е разтресена от скандал, откакто дъщерята на съдийката от съветския град Краснодар Елена Хахалева се омъжи за перспективен следовател. Въпроси провокира не самият съюз сред двамата, а самото охолно и разточително празненство, наричано още " най-скъпата женитба на века ".

Според напълно груби планове сватбата е коствала към 2 млн. $. А съгласно данъчната декларация през предходната година съдийката е получила приходи в размер на 2, 6 млн. рубли.



На сватбата участвали и редица звезди, измежду които Николай Басков, Валерий Меладзе и Вера Брежнева.
Сред поканените е бил и Йосиф Кобзон, който пък назова медийният интерес към събитието „ завист”.



В съда, където Хахалева работи, към този момент е назначена инспекция. Самата тя се оправдава пред медиите и твърди, че сватбата е била платена от някогашния и брачен партньор – грузинецът и предприемачът Роберт Хахалев, с който се развела през 2004 година.

Според съветските медии Еленаи Роберт Хахалеви може да са свързани с нелегално лишаване на земи от фермери в Краснодарския край. В свое следствие журналистът Олег Лурье цитира писмо на локален фермер, който твърди, че Хахалева е прикрила десетки доказателства.

Шумът към скъпата женитба стигна чак до Кремъл и провокира коментара на представителя на президента Путин Дмитрий Песков:
„ Разбира се, че като всички следим другите вести и ни направи усещане и тази, само че не е работа на Кремъл да реагира по този случай, има си други институции.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР