Русия е предлагала на САЩ да сключат споразумение за предотвратяване

...
Русия е предлагала на САЩ да сключат споразумение за предотвратяване
Коментари Харесай

Русия предлагала на САЩ споразумение за предотвратяване на ядрена война

Русия е предложила на Съединени американски щати да сключат съглашение за попречване на нуклеарна война, само че не е получила никакъв отговор, оповестява съветският в. "Комерсант ", базирайки се на свои източници.

Според изданието Москва е предала проектодокумента на Вашингтон през октомври 2018 година В изказването се отбелязва, че не може да има спечелили в такава война, по тази причина "тя в никакъв случай не би трябвало да се разгори ".

Ето за какво съветската страна е предложила да се подхващат всички нужни ограничения за попречване както на съзнателно, по този начин и на инцидентно потребление на нуклеарни оръжия. Москва чака отговор към този момент в продължение на шест месеца.

Говорителят на посолството на Съединени американски щати в Русия е декларирал за "Комерсант ", че Вашингтон "остава зает с ефикасния надзор над въоръженията ".

В началото на февруари Съединени американски щати оповестиха, че Русия нарушава Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (той не разрешава на страните да разполагат с балистични и крилати ракети с обсег от 500 до 5 500 километра) и оповестиха за началото на процедурата за отдръпване от съглашението.

Владимир Путин сподели, че Москва ще отговори огледално и ще прекрати присъединяване си в контракта. Той също по този начин означи, че всички оферти на Русия по разоръжаването "остават на масата и вратите са отворени ", и че Москва няма да бъде въвлечена в скъпоструваща конкуренция във въоръжаването.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР