Русия е предизвикала масова паника след заповед за евакуация на

...
Русия е предизвикала масова паника след заповед за евакуация на
Коментари Харесай

Киев: Русия предизвика масова паника със заповедта за евакуация на град до АЕЦ Запорожие

Русия е провокирала " всеобща суматоха " след заповед за евакуация на град наоколо да АЕЦ " Запорожие ", оповестяват украинските управляващи. По думите на кмета на Мелитопол - Иван Федоров, хиляди коли напущат региона, формирани са опашки, на които се чака по 5 часа. В позицията на МААЕ се показва, че личният състав на централата продължава да извършва отговорностите си, само че от ден на ден паника провокират напрегнатите условия за чиновниците и фамилиите им.
Експертите на организацията в нуклеарното оборудване са получили информация, че е почнала евакуацията на жителите от Енергодар, където живеят и множеството от чиновниците. 
В петък назначеният от Русия локален началник Евгений Балицки съобщи, че " през последните няколко дни врагът ускорява обстрела против обитаемоте места наоколо до фронтовата линия ". В обява в обществена медия Балицки изяснява, че това е повода да подреди евакуация първо на деца с родителите им, възрастни и хора с специфични потребности, както и на пациенти от болничното заведение. От украинската войска оповестиха през днешния ден, че се изтеглят цивилни от гладовете Бердянск и Приморск. А кметът на Мелитопол, Иван Федоров, оповестява, че в тези региони по магазините няма артикули и медикаменти.
Болниците изписват всеобщо пациенти поради опасения от дефицит на ток и вода, добавя Федоров. По думите му две трети от евакуационните конвои се състоят от изтеглящи се съветски военнослужещи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР