Русия е постигнала значителен напредък към демилитаризиране на Украйна. Това

...
Русия е постигнала значителен напредък към демилитаризиране на Украйна. Това
Коментари Харесай

Русия напредва в демилитаризирането на Украйна, твърди Кремъл

Русия е постигнала забележителен прогрес към " демилитаризиране " на Украйна. Това бе една от задачите, които президентът Владимир Путин разгласи, когато стартира войната си против Киев преди 10 месеца, оповестява Ройтерс.

На брифинг пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че отбранителният капацитет на Украйна е покрай нула. Може да се каже, че има забележителен прогрес към демилитаризацията, добави той.

Собственият защитителен капацитет на Украйна, нейният военно-промишлен комплекс, беше съществено развален от съветските ракетни удари. Но Западът наля оръжия за десетки милиарди долари в Украйна, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание американска

Руският президент Владимир Путин дефинира системата Patriot като " много остаряла " и уточни, че Русия ще се приспособява към нея.

След като претърпя поредност от провали в това, което Москва назовава своята " специфична военна интервенция ", Русия търси победа на бойното поле в Източна Украйна, където нейните сили се пробват да завладяват  от месеци.

Байдън, съобщи, че е подготвен да беседва с Путин, в случай че съветският водач е сериозен в желанието си да откри метод за преустановяване на войната. Путин от своя страна сподели, че желае допустимо най-скоро и че това ще би трябвало да стане с дипломатически средства. Съединени американски щати показва обаче, че той не е посочил безусловно нулеви признаци, че е подготвен да договаря.

Песков сподели, че Русия не е знаела за украинския кротичък проект, който Wall Street Journal заяви, че Киев се готви да предложи през февруари. По думите му украинският президент Володимир Зеленски до момента е пренебрегвал действителностите на обстановката - позоваване на прокламираното от Русия украински района, ход, който Киев и Западът отхвърлиха като противозаконен.
 WSJ: Киев работи върху проект за спокойно съглашение Обновена
WSJ: Киев работи върху проект за спокойно съглашение

Кремъл отхвърли подготовката на договаряния от съветска страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР