Русия е осъществила нови ракетни удари по Запорожка област през

...
Русия е осъществила нови ракетни удари по Запорожка област през
Коментари Харесай

Русия нанася нови ракетни удари по Запорожие и планира нещо в Южна Украйна

Русия е осъществила нови ракетни удари по Запорожка област през нощта. Това заяви ръководителят на военната администрация в района Олександър Старух в своя канал в Telegram.

По думите му ударите са поразили газоразпределителен пункт, което е провокирало пожар. Огънят е сподавен и при случая няма потърпевши или жертви.

" В едно от обитаемоте места на Запорожка област вследствие на попадение на ракета (вероятно С-300) е развален газоразпределителен пункт, вследствие на което е зародил пожар. Той беше бързо премахнат, само че три улици останаха без газ. За благополучие, хората не са потърпевши ", написа Старух.

⚡️Governor: Russia strikes Zaporizhzhia Oblast on Nov. 30.

Zaporizhzhia Oblast Governor Oleksandr Starukh reported that Russian forces launched a missile at one of the settlements in the region. A gas distribution point was hit, and a fire broke out.

Video: Oleksandr Starukh
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent)
Ракетни офанзиви е имало и в източната част на Украйна. Говорителят на Генералния щаб на въоръжените сили заяви за удари от самолети и артилерия в селищата Кившаривка в Харков и Славянск в Донецк.

" Заплахата от ракетни удари от страна на съветските нашественици по обекти от енергийната система и сериозната инфраструктура в цяла Украйна остава ", уточни той.

По данни на украинските сили през последните 24 часа са свалени три съветски разследващи дрона. Продължава артилерийският обстрел и по град Херсон.

Във вечерното си послание президентът Володимир Зеленски сподели, че руснаците " възнамеряват нещо в южната част на страната ". Той уточни, че " макар извънредно огромните съветски загуби окупаторите към момента се пробват да напреднат в Донецка област, да се закрепят в Луганска област, да се придвижат в Харковска област, възнамеряват нещо и на юг ".

" Но ние удържаме. И най-важното - не разрешаваме на врага да реализира желанията си ", съобщи Зеленски.

Междувременно водачите на НАТО ще се срещнат в сряда за втория си ден на договаряния в Румъния. Във вторник те дадоха обещание повече помощ за Украйна за възобновяване на енергийната ѝ инфраструктура, която Русия нападна на няколко фронта.

Лидерите също по този начин сложиха уговорката, че един ден Киев ще стане част от Алианса - заричане, което съгласно някои анализатори е помогнало за нахлуването на Москва тази година. Най-големият боен съюз също даде обещание да изпрати повече помощ на украинските сили.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР