Русия е направила малко“ за изясняване на инцидента с руския

...
Русия е направила малко“ за изясняване на инцидента с руския
Коментари Харесай

Маас: Русия няма интерес от изясняване на случая Навални

Русия е направила „ малко “ за изясняване на случая с съветския блогър, което ускорява усещането, че не е заинтригувана от следствие, съобщи немският външен министър в изявление за РИА Новости.
Според прессекретарят на съветския президент, Русия е подготвена да взаимодейства с Европа по обстановката с Навални, само че се нуждае от информация от Париж и Берлин.
" От наша позиция става въпрос за разбор на обстоятелствата. Във всеки случай не виждаме съветското държавно управление да проучва обществено събитията по случая всъщност. А събитията са такива, че на съветска територия е било употребявано бойно нервно-паралитично вещество от групата „ Новичок “, което съставлява съществено нарушаване на Конвенцията за възбрана на химическото оръжие ", сподели Маас.
Според неговите думи, " доста членове на интернационалната общественост упорстват за изясняване на събитията ".
" До този миг Русия е направила малко за изясняването им. И в това време непрестанно се излагат някои нови, частично неуместни теории, като изказванието, че Навални се е отровил самичък. Поставя се под въпрос и репутацията на ОЗХО като самостоятелна организация. Всичко това е единствено ускорява усещането, че няма действителен интерес от изясняване на събитията към случая “, добави министърът.
Инцидентът с съветския блогър Алексей Навални може и би трябвало да бъде разследван единствено от чиновниците на реда на Руската федерация, всичко належащо за това е в Русия, съобщи немският външен министър. " Всички следи, очевидци, доказателства, нужни за следствието, както и първите кръвни проучвания са в Русия. Алексей Навални е откаран в Германия за лекуване два дни след атентата ", сподели Маас.
 Според Русия доказателства от Германия за отравянето на Навални няма да има Според Русия доказателства от Германия за отравянето на Навални няма да има
Руският външен министър Сергей Лавров е убеден, че немската страна в никакъв случай няма да даде доказателства по случая с отравянето на...
Министърът означи, че пет лаборатории " без значение " удостоверяват потреблението на химическо оръжие против Навални, което ускорява настояването на Берлин Москва да обясни случилото се. „ Досега това не се е случило, обстоятелствата просто не се вземат поради “, сподели Маас.
Германският външен министър назова зачитането и спазването от страна на Русия на главните интернационалните правила причина за възобновяване на доверието в връзките.
" Ние намерено заявяваме нашата ангажираност с възприетите полезности: господство на закона, народна власт, човешки права и международен ред, в който работят правила, а не върховенството на най-силните. Убедени сме, че те основават най-хубавите предпоставки за спокойно общуване. Русия би трябвало да реши какъв тип връзки желае да има с нас и със западните й съседи в Европа и какъв обществен модел желае за себе си. Очевидно със своите дейности Русия сама може да дефинира тези връзки. Уважение и съблюдаване на главните интернационалните правила, без значение дали в Украйна, дали в сходство с, са причина за възобновяване на доверието ", сподели Маас в изявлението за РИА Новости, отговаряйки на въпроса дали е допустимо да се възвърне динамичността на връзките сред Руската федерация и Федерална република Германия до равнището от 90-те и началото на 2000-та.
Отношенията сред Руската федерация и западните страни се утежниха заради обстановката в Украйна и към Крим, който беше единен с Русия след референдум на полуострова. Западът, обвинявайки Руската федерация в интервенция, наложи наказания против нея. Москва отмъсти, като стартира курс на подмяна на вноса и нееднократно съобщи, че е контрапродуктивно да се приказва с нея на езика на глобите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР