Русия днес е домакин на първата сватба на аристократи, след

...
Русия днес е домакин на първата сватба на аристократи, след
Коментари Харесай

Гости със синя кръв от цяла Европа на княжеска сватба в Русия

Русия през днешния ден е хазаин на първата женитба на аристократи, откакто болшевишката гражданска война смъкна династията Романов през 1917 година, като разточителна гала притегли посетители със синя кръв от цяла Европа, съобщи Агенция Франс Прес.

Великият княз Георгий Михайлович Романов (40 г.) и италианската му избраница Ребека Бетарини (39) се венчаха в катедралата „ Свети Исакий Далматски “ в Санкт Петербург в наличието на десетки членове на европейски монархически фамилии.

Стотици посетители от чужбина дойдоха в някогашната имперска столица на Русия за православната брачна гала, като измежду тях бяха кралицата на Испания София, принц Рудолф и принцеса Тилсим от Лихтенщайн, някогашният български цар Симеон и брачната половинка му, показва Агенция Франс Прес.

Сред листата от посетители от 1500 души има и други известни имена, като Константин Малофеев, монархист и милиардер, непосредствен до Кремъл, и говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Преди сватбата Романов съобщи, че двойката е избрала да се венчае в Санкт Петербург, тъй като това е първото място в страната, където фамилията се е върнало при започване на 90-те години на XX век.

„ Това място е доста, доста покрай нашето семейство “, споделя той в изявление за интернет уеб страницата Фонтанка преди сватбата.

Санкт Петербур е „ историята на Русия “, „ историята на Романови “, прибавя той.

Роденият в Мадрид Георгий Романов е наследник на великата княгиня Мария Владимировна Романова, оповестила се за наследничка на съветския имперски престол. Тя е внучка на великия княз Кирил, братовчед на Николай Втори – последния съветски цар, който бе екзекутиран със брачната половинка си Александра и петте им деца от болшевиките през 1918 година

Последната женитба в Русия на правоприемник на династията Романов бе тази на Николай Втори и Александра преди 127 години. Погребани след изтезанието им на място, държано дълго в загадка от руските управляващи, техните остатъци, както и на техните деца, бяха преместени през 1998 година в катедралата „ Петър и Павел “ в Санкт Петербург.

През 2000 година членовете на фамилията бяха оповестени за мъченици от Руската православна черква.

Романов, който е приключил Оксфорд и прекарва огромна част от живота си във Франция, среща Бетарини в Брюксел, където той работи в Европейския парламент. Той е работил и за съветския минен колос „ Норилск никел “.

Миналата години Бетарини одобри православната религия и името Виктория Романовна. На церемонията през днешния ден тя носеше сватбена рокля с герба на съветската империя, избродиран в златисто.

Двойката се реалокира в Русия преди три години, като първо се откри в предградие на Москва, преди да се реалокира в центъра на столицата покрай Кремъл.

Романов в този момент работи по няколко благотворителни плана. Според него членовете на европейските и съветски монархически фамилии могат да оказват помощ на Русия и Запада да подобрят връзките си.

„ Мисля, че можем да бъдем посланици на благосклонност. “

Но представителят на президента Владимир Путин посрещна през днешния ден хладно концепцията Романов да стане състезател в съветския политически живот.

„ Президентът не възнамерява да поздрави младоженците “, сподели Дмитрий Песков пред кореспонденти. „ Тази женитба по никакъв метод не участва в нашия дневен ред. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР