Русия даде своето становище за инцидента с американския дрон:Средствата за

...
Русия даде своето становище за инцидента с американския дрон:Средствата за
Коментари Харесай

Руското Министерство на отбраната излезе с позиция за американския дрон

Русия даде своето мнение за случая с американския дрон:

Средствата за ръководство на съветските въздушно-космически сили са записали сутринта полет на американски дрон MQ-9 в посока държавната граница на Руската федерация. Това заяви ТАСС, като цитира съветското Министерство на защитата, съобщи. Бойци от дежурните сили на Противовъздушна отбрана са вдигнати във въздуха. От там настояват, че съветските изтребители не са употребявали десантно оръжие и не са влизали в контакт с американския дрон, а американският дрон излязъл в неконтролиран полет със загуба на височина и се сблъскал с водната повърхнина.

Картата обаче сочи, че случаят е станал съвсем до Румъния.

 Припомняме, че по-рано координаторът за стратегически връзки на Съвета за национална сигурност на Съединените щати Джон Кърби упрекна Русия във вторник в " неразумно " държание, откакто нейният аероплан Су-27 се сблъска с американски дрон MQ-9, сваляйки и унищожавайки американския безпилотен летателен уред.

Американският чиновник добави, че американският президент Джо Байдън е осведомен за случая, станал по-рано денем над Черно море.

" Държавният департамент ще беседва непосредствено с съветските си сътрудници и ще изрази нашата угриженост по отношение на това рисково и непрофесионално прихващане ", сподели той.

" Не е извънредно да има прехващания от съветски самолети на американски самолети над Черно море ", сподели Кърби. " И имаше, даже единствено през последните седмици, други прихващания. Но този явно е незабравим поради това какъв брой небезопасно и непрофесионално беше... причинявайки свалянето на един от нашите самолети.

Руски изтребител смъкна безпилотен аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати над Черно море във вторник, откакто повреди перката на американския дрон MQ-9 Reaper, съгласно американски чиновник. Дронът Reaper и два самолета Су-27 Flanker са работили над интернационалните води над Черно море, когато един от съветските самолети съзнателно е летял пред безпилотния дрон и е излял гориво пред него, съгласно формалния представител. След това една от струите повреди перката на Reaper, която е инсталирана на задната част на дрона, сподели служителят. Повредата на витлото принуди Съединени американски щати да смъкват Reaper в интернационалните води в Черно море.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати излязоха с изказване, в което упрекват съветския аероплан, че е работил по " необмислен, екологично несъответен и непрофесионален метод ".

Вашингтон и Москва се пробваха да поддържат информационните линии отворени през това време, с цел да избегнат ненужна ескалация на спора.

Американски изтребители през февруари прехванаха съветски военни самолети покрай въздушното пространство на Аляска два пъти в границите на два дни. Американски чиновници споделиха, че активността не се преглежда като опасност или като провокация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР