Членовете на женската организация на университета в Уайоминг обжалваха приемането

...
Членовете на женската организация на университета в Уайоминг обжалваха приемането
Коментари Харесай

Апелативният съд разглежда съдебното дело на студентки от университета в Уайоминг срещу женската организация за допускане на транс членка

Членовете на женската организация на университета в Уайоминг апелираха приемането на транссексуална студентка в техния локален клон във федералния апелативен съд във вторник.

Адвокатът на шест сегашни и някогашни членове на женската организация Kappa Kappa Gamma (KKG) даде причини пред 10-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати, откакто те оспориха приемането на Артемис Лангфорд в KKG, твърдяйки правилата на женската организация не допускайте транссексуални дами. Ищците твърдяха, че Лангфорд ги кара да се усещат некомфортно в къщата им на женска общественост, заради опасения, че локалният клон преди този момент е дал своя вот срещу.

Съдът от трима съдии изслуша причините и от двете страни, без да се произнесе, като един арбитър изрази подозрение дали съдът въобще би трябвало да прегледа делото. Бивш колежански плувец и деятел за правата на дамите Райли Гейнс участва, с цел да поддържа ищците.

Окръжният арбитър Алън Джонсън застана на страната на Лангфорд и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР