Русенско варено и пастет за първи път ще бъдат доставяни

...
Русенско варено и пастет за първи път ще бъдат доставяни
Коментари Харесай

Обществена поръчка с 1 участник определи кръводарителите да получават русенско варено и пастет

Русенско варено и пастет за първи път ще бъдат доставяни за кръводарителите в София. Това излиза наяве от подписания контракт сред Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) в София и компанията реализатор „ Оримекс “ ООД. Дружеството е било и единствен претендент при странните условия, заложени от възложителя . Ангажиментът му е да обезпечи 58 380 пакета с подкрепително-тонизиращи храни и питиета против 467 040 лв. с Данък добавена стойност.
Критерий с тежест 100% при избора е бил „ общото наличие на белтък в продуктите, препоръчани в групата „ спомагателни артикули “, като окладът на всички артикули в пакета е 8 лв..
При тези условия по-„ забавен “ става спомагателният пакет, който в тази ситуация се състои от Русенско варено, пастет „ Апетит “ и фреш от портокал. Защото базовият съдържа фреш от ябълка, шоколад, разтворимо кафе, сметана, захарче, бъркалка и чашка.
Спорно е до каква степен торбичката с артикули, които ще дават на кръводарителите в София, се приближава до рекомендациите на Министерство на здравеопазването и СЗО за оптималното за човешкия организъм съответствие на белтъчини - 11-14%, мазнини - 30-35%, и въглехидрати - 50-55%.
Само за съпоставяне да погледнем предходната поръчка на НЦТХ и резултата от нея.
Критериите тогава са били два. Първо, качество и количество на препоръчаните артикули,по отношение на хранителен състав и енергийност,гарантиращи разнообразно и уравновесено хранене и оптимално тонизиращо деяние и приток на сила, чиято тежест е 95%. И второ, период на доставка с тежест: 5%
Изисквало се е категорично комбинирането на продуктите да се приближава да рекомендациите на Министерство на здравеопазването и СЗО. 
При тези критерии задължението на доставчика е бил да обезпечи шоколади, кроасани, Пепси, разтворимо кафе, суха сметана, соленки, крекери, два типа сухи пасти, зърнени закуски, бисквити, натурални сокове, двуцветен какаов крем. Този оклад също е на стойност 8 лв.. Изчисленията сочат, че съдържа мазнини - 26,88%, въглехидрати – 64,29%, и калорийност – 2 979,9 Кcal.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР