Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 18-годишния Светлин

...
Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 18-годишния Светлин
Коментари Харесай

Скандални разкрития за 18-г убиец от Русе: И преди е посягал на жената. Адвокат се опита да го измъкне

Русенският областен съд остави за непрекъснато в ареста 18-годишния Светлин Ангелов, който е обвинен за блудничество и ликвидиране на 82-годишната Благовеста Габровска от село Щръклево.

Съдия Явор Влахов почете настояването на Окръжна прокуратура-Русе, показано от наблюдаващия прокурор Диана Неева, за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, осведоми Русе Медиа.

За двете закононарушения, за които е обвинен младежът, законът планува санкции „ отнемане от независимост “.

За убийството най-малкият период е 10 години затвор. Това, дружно с обстоятелството, че Светлин Ангелов е живял в чужбина, няма благосъстоятелност в селото и трайна обязаност, обосновават опцията той да извърши друго закононарушение или да се укрие. Още повече, че става дума за неоснователно принуждение, използвана мощ при блудствените дейности и равнодушие към резултата, породен на стара жена с голям брой съпътстващи болести.

Служебният бранител Пламен Пантелеев изиска от съда по-леката мярка „ домакински арест “, като изясни, че Светлин Ангелов е единствено на 18 години и непрекъснатият арест може да повреди душeвността му. По думите му обвиненият е съдействал на следствието, като с изключение на неговите признания няма други доказателства. Самият юноша също изиска домакински арест.

Преди това той сподели пред публицистите, че е отишъл в къщата на съседката си, с цел да я попита дали ѝ би трябвало нещо от магазина. Тя му сподели да влезе в стаята ѝ и след това го изплашила с един бастун. Светлин сподели още, че съжалява, че е било неточност и осъзнава какво го чака.

Служебният му бранител шокира всички с изказванията на обвинения, че преди този момент на два пъти бил правил блудствени дейности с жертвата по нейно предпочитание. Обясненията на отбраната са, че гибелта е настъпила, откакто дамата е паднала, счупила е ребро, което е притиснало хранопровода ѝ, и тя се е задушила от върнатото стомашно наличие.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР