Румен Спецов е липсващият герой във всичко, явно не го

...
Румен Спецов е липсващият герой във всичко, явно не го
Коментари Харесай

Симеон Дянков се срамува от пазарлъците на правителството с Лукойл

Румен Спецов е изчезналият воин във всичко, очевидно не го пускат да приказва, с цел да даде данните . Това съобщи пред БНР някогашният министър на финансите Симеон Дянков по отношение на

По негови думи на шефа на Национална агенция за приходите би трябвало да бъдат заложени два въпроса - какъв брой дължи " Лукойл " на хазната и какъв брой е арестуваното и неизплатено Данък добавена стойност на компаниите.

Според Дянков е доста срамно политиците на най-високо равнище да се пазарят с една компания , било то и огромна.

". Тази компания продължава да има някаква преференция и не си дава налозите. Сумата, която " Лукойл Нефтохим " дължи на страната от корпоративен налог, е 2 150 000 000 лв.. Пак се губи 1 милиард лв. даже от обещанията, които са 500 млн. и 1 милиарда Уж са се разбрали и са се пазарили отново с компанията, а над половин милиард липсва ", изрази неразбиране той. Това бил идващият въпрос към държавното управление.

Дянков уточни, че от началото на годината " Лукойл Нефтохим " е дала на хазната едвам към 40 млн. лева
 Какво ново се предлага за съветския нефт, пита Асен Василев
Какво ново се предлага за съветския нефт, пита Асен Василев

Има интерес от страна на разнообразни интернационалните организации за закупуването на рефинерията

Според него в бюджета на страната няма да влязат тези пари - нито 500-те милиона, нито така наречен милиард. Той запита и къде е другият половин милиард.

Трябва да се вземе тази дерогация в този момент и да не се пазари по този начин българското държавно управление , безапелационен бе някогашният финансов министър.

Той позволи, че хора от държавното управление имат персонален интерес.

" Защото такава огромна сума от налози и то в година, когато не се събират задоволително и има дупка в бюджета, не се събират налозите от " Лукойл ", означи той и напочни, че по закон до юни всички корпоративни налози би трябвало да бъдат събрани.
 Да се анулира дерогацията за
Да се анулира дерогацията за " Лукойл " до 7 дни е невероятно, отсече Денков

Реалистично било да се събират свръхпечалбите на рафинерията от разликата в цените на двата типа петрол

Дянков счита, че така наречен " сглобка " е потребна от политическа позиция , тъй като в противоположен случай огромните тематики на страната няма да вървят.

По негови думи в обществените финанси това държавно управление не се оправя , и то по обикновени способи, като се пробва да заблуждава публиката

Той самият обаче бил последовател да има такова ръководство, с цел да вървят огромните тематики на страната - да вземем за пример за смяна в Конституцията.

Според Дянков две трети от министрите не си правят работата, в това число и. Време било за нов вид ръководство на обществените финанси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР