са изключително важни за България, конфликтът Русия - Украйна се

...
са изключително важни за България, конфликтът Русия - Украйна се
Коментари Харесай

Радев притеснен, че страстите на войната между Русия и Украйна се разпалват и в Европа

са извънредно значими за България, спорът Русия - Украйна се отразява на целия свят. Това съобщи в Ямбол президентът Румен Радев.

Той посочи, че е извънредно рисково е пристрастеностите на войната сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа , а гласовете за мир да се посрещат с изстрели.

Думите му бяха във връзка Роберт Фицо.

Държавният глава е на мнение, че тази война ще се разраства.

Той бе безапелационен, че е недопустимо в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист.

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като единствен вероятен излаз, акцентира Радев.
 Атентатът против Фицо - политическо нахлуване или реваншизъм?
Атентатът против Фицо - политическо нахлуване или реваншизъм?

Войната в Украйна промени благосклонностите в Украйна и в България

Според него опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак поради поддръжката му за мира е показателно за следствията от насажданата непоносимост към непознатото мнение.

Радев уточни, че всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. " Всеки опит пристрастеностите от войната и насилието да се придвижват тук, не водят до нищо положително. За такива дейности би трябвало да се търси отговорност ", акцентира той.

Според него, в случай че нещата не престават по този начин и, ще имаме демографски опустошена Украйна, с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост, произвеждане. И това по думи на президента ще има извънредно тежки последствия както за Украйна, по този начин и за цяла Европа.

" Затова всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен - и за Украйна, и за Русия, и за всички нас ", заключи Радев.

Държавният глава приканва за глас на разсъдъка и най-накрая за дипломатически старания за мир, а не за непрестанно наливане на оръжие.
 Войната няма да свърши, даже и Украйна да завоюва на фронта
Войната няма да свърши, даже и Украйна да завоюва на фронта

Такива войни могат да завършат единствено с договори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР