Румен РадевПрезидентът Румен Радев призова народните представители да си свършат

...
Румен РадевПрезидентът Румен Радев призова народните представители да си свършат
Коментари Харесай

Румен Радев: Парламентът се дави в скандали, а не са приети важните закони за Шенген

Румен Радев
Президентът Румен Радев прикани народните представители да си свършат работата и да одобряват значими за страната закони. Те са свързани с приемането на България в Шенген, с задължения по Плана за възобновяване и резистентност, както и антикорупционните закони.

„ Ако няма парламент в този момент, това значи, че тези закони ще се гледат едвам юни, а това излага на риск постигнатото от България като триумф пред европейските институции “, предизвести той. По думите му Народното събрание явно се дави от ден на ден и повече в кавги. Говоренето дотук приличало повече на предизборно.

„ Парламентът разгласи, че проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност са приоритет, само че те не се движат с нужната скорост, някои въобще не са потеглили “, сподели президентът.

„ В Народното събрание непрестанно се приказва, че Шенген също е приоритет, само че двата значими закона за Шенген – това са антикорупционният и законът за отговорността на основния прокурор – също не се движат “, добави Радев.

Той съобщи, че за първи път от 11 години България получи ясна поддръжка и дата за Шенген – най-късно октомври 2023 година Но, с цел да се възползваме пълноценно, е сериозно значимо тези два закона да бъдат признати в българския парламент, уточни президентът.

Радев акцентира, че към момента разчита на осъществяване на втория мандат, макар че в понеделник „ Продължаваме промяната “ ще го върнат несбъднат.

Коментарите президентът направи след „ безмълвното “ отменяне на основна за „ Продължаваме промяната “ декларация и поканата към партията в понеделник да върнe мандата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР