Румен РадевБТАПриключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори,

...
Румен РадевБТАПриключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори,
Коментари Харесай

България избра президент: Първи коментари на политиците след балотажа

Румен Радев
 Румен Радев след изборите Българска телеграфна агенция
" Приключи един невиждан политически месец на два типа избори , които ясно откроиха желанието на нашия народ за смяна , за разкъсване с корупцията, грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта ", съобщи в първия си коментар след изборната победа Румен Радев.

" Очакванията, че жителите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото остаряло, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя. Въпреки големите пари, клеветите, пропагандата, подправените вести и режисирани кавги, които се мъчеха да спрат хората да гласоподават, хората излязоха и гласоподаваха ", уточни още Радев.

Анастас Герджиков
 Герджиков Българска телеграфна агенция
Упреци, че " целият държавен уред е работил за предизборната акция на Румен Радев " насочи след края на балотажа проф. Анастас Герджиков , който загуби изборите.

" Нашите противници непрекъснато в продължение на 40 дни повтаряха единствено, че ние сме свързани с дадени хора и дадени партии. В същото време силовите министерства действаха в негова изгода , вътрешният министър освен се занимаваше с това, само че беше и като представител на предизборния щаб на настоящия президент. Преди дни даже си разреши да прави клевети, като сподели, че вота в Турция ще е толкоз всеобщ, че ще обезмисли изборите тук. А видяхме, че секциите в Турция бяха празни ", добави Герджиков. 

Въпреки всичко двамата претенденти се поздравиха един различен . Герджиков разгласи, че няма проекти да се развива в политиката и се завръща в Софийския университет.

Деница Сачева
 Деница Сачева БГНЕС
От ГЕРБ оповестиха, че не съжаляват, че са подкрепили точно кандидатурата на Анастас Герджиков на президентските избори и не регистрират като неточност това, че не са издигнали техен кандидат на изборите. " Кандидатурата на проф. Герджиков беше почтена. Не съжаляваме, че го подкрепихме. По отношение на обединяването на хората, той работеше с градивни тези, а не с разделяне ", разяснява Деница Сачева от ГЕРБ.

Кирил Петков и Асен Василев
 Кирил Петков БГНЕС
Лидерите на " Продължаваме промяната " оповестиха, че към този момент са " запретнали ръкави за работа " и ще продължат да работят с Румен Радев. " Днес имаме вяра, че смяната в действителност ще продължи дружно. Ние сме подготвени да работим с този президент , знаем по какъв начин той работи, знаем, че той поставя България над всичко. Така че запретваме ръкави. Чака ни доста работа, само че дружно ще успеем ", съобщи Кирил Петков. 

Корнелия Нинова
 Корнелия Нинова БГНЕС
" Смазваща разлика. Поздравяваме спечелилите Румен Радев и Илиана Йотова . Поздравяваме и социалистите, които гласоподаваха за тях ", съобщи в първия си коментар след балотажа Корнелия Нинова .

Тя пожела сполучлив нов мандат на президента и също разгласи подготвеност за продължение на договарянията за държавно управление.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР