Румен Радев участва в тържественото честване на 110-годишнината от освобождението

...
Румен Радев участва в тържественото честване на 110-годишнината от освобождението
Коментари Харесай

Президентът: Наш дълг е да претворим в отговорност саможертвата и родолюбието на предците ни, отстоявали свободата, честта и достойнството на българския народ с цената на живота си

Румен Радев взе участие в тържественото честване на 110-годишнината от освобождението на Кърджали

Наш дълг през днешния ден е да претворим в отговорност към родния край, към нашето съвремие и идните генерации, саможертвата и родолюбието на предците ни, които с оръжие в ръка и с цената на живота си отстояха свободата, достойнството и достолепието на българския народ. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си във връзка 110-ата годишнина от освобождението на Кърджали. На тържественото честване президентът одобри почетния строй на представителните роти на Българската войска.

В словото си Румен Радев посочи, че днешната дата ни връща в съдбоносните дни на Балканската война, донесла дълго чаканата независимост на Родопите и на Кърджалийския край. Тя е знаменателна освен в историята на Кърджали, само че и на България, добави той и уточни, че всеотдайния и съдбоносен пълководец военачалник Васил Делов и устремените и непобедими бойци и офицери от Хасковския отряд през днешния ден получават заслужена дълбока респект от своите потомци

„ Уникална е силата на кърджалийския край и тя се вижда в невероятното общуване на багрите тук –исторически, естествени, духовни и човешки – и в тях се отразява освен предишното и славните обичаи, само че и нашите идни генерации, бъдещето на нашите деца “, акцентира още президентът пред жителите и гостите на града.  Той добави и че жителите на Кърджали  са потвърдили през годините, че знаят по какъв начин да съхраняват и развиват повереното им завещание, да пазят и умножавате неговите благосъстояния.

Президентът изрази убеденост, че с обичта към бащиното огнище, с пословичното усърдие и почтеност, хората от Кърджали са поръчител за по-добрите дни на града, на околните и фамилии си. „ Нека все по този начин вашите сърца стоят отворени един към различен, с цел да продължавате вие, всички ние, да живеем в мир, съгласие, здраве и благоденствие “, съобщи още президентът Румен Радев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР