Румен Радев поздрави ИТН, че от отпаднала партия – отново

...
Румен Радев поздрави ИТН, че от отпаднала партия – отново
Коментари Харесай

ИТН при Радев: В тази тежка обстановка политически отговорно е да има кабинет

Румен Радев поздрави Има Такъв Народ, че от отпаднала партия – още веднъж са в Народното събрание. 

„ Явно това е резултат от вашата работа с гласоподавателите ви и поръчката, че ще бъдете инспектор в този парламент. Чух, че описвате политическите процеси с езика на аритметиката, а и на геометрията - уповавам се да не се постанова да желаете да си приказваме с езика на стереометрията, комплексните цифри и размитите множества “, съобщи президентът в последния кръг съвещания през днешния ден.

Президентът попита представителите на Има Такъв Народ каква е тяхната степен на принадлежност към идейното обединяване на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„ Вие по какъв начин се вписвате в това размито голям брой? Това е значимият въпрос - за съставянето на държавно управление, тъй като знаем, че България има потребност от работещ парламент и постоянно държавно управление с ясни задължения и цели “, означи Румен Радев.

„ При нас не се постановат щампи. Убеден съм, че не е единствено това завръщане, а ще се разминем по стълбата нагоре с някои партии, които бяха по-високо. Ще се срещнем когато те слизат надолу. Има и съществени подозрения дали по-предните избори са били задоволително почтени поради репликите сред Българска социалистическа партия и Политическа партия вътре в Народното събрание. Изпитваме подозрения по отношение на това “, разяснява той.

По думите му политически отговорно е да има кабинет, тъй като най-малко ще може да се опита да се оправи с проблемите в страната. „ Що се отнася до това новосформиращо се болшинство ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - ние сме съпротива на тази настройка “, добави той. Йорданов съобщи, че Има Такъв Народ ще упражняват надзор и ще показват грешките.

„ Факт е, че законите по ПВУ би трябвало да бъдат признати, а някои неща би трябвало да се предоговорят. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат планове в законодателната сфера, това са красиви лозунги без наличие. Не поддържаме развиване на геотермална сила за извличане на ток. Не подкрепихме и странното решение на Политическа партия за завода за акумулатори “, изясни Йорданов.

Според Има Такъв Народ, в случай че няма постоянно държавно управление не би трябвало да се приема нов бюджет.

„ Това са така наречен сватбарски бюджети, с които партиите си вършат пиар и залагат разноски, които не е ясно от къде ще дойдат. Това е нездравословно за страната и по-добре би било да се оправим с сегашния бюджет ”, сподели още Тошко Йорданов.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР