Румен Радев направи важно изялвление, което със сигурност ще има

...
Румен Радев направи важно изялвление, което със сигурност ще има
Коментари Харесай

Радев потвърди подкрепата на България за Черна гора по пътя ѝ към ЕС

Румен Радев направи значимо изялвление, което сигурно ще има интернационален отзив.

Президентът на Република България Румен Радев през днешния ден е на посещаване в Черна Гора. По негово мнение от основно значение, на фона на всички рецесии, е това страните да проявят отговорност. Той съобщи, че е в Черна Гора, с цел да удостовери безапелационната поддръжка на страната ни във връзка с пътя към Европейски Съюз, написа

“От основно значение е в изискванията на рецесии, и то застъпващи се рецесии от най-различен темперамент, като стартираме от рецесия в сигурността, енергийна рецесия, инфлация, чукаща на вратата продоволствена рецесия, извънредно значимо е нашите страни да демонстрират отговорност, европейска увереност и интензивно районно съдействие в откритите към този момент формати ”, съобщи президентът на България Румен Радев, който през днешния ден е на посещаване в Черна Гора.

Споделяме общо виждане за европейската вероятност на Югоизточна Европа. Това сподели президентът Румен Радев по време на визитата си в Черна гора. Държавният ни глава уточни, че е в страната, с цел да удостовери безапелационната поддръжка на България за Черна гора по пътя ѝ към Евросъюза.

„ Черна гора е най-напредналата страна в процеса на разширение на Европейски Съюз. Със удовлетворение ще чакаме в скоро време да ви приветстваме като пълностоен член на европейското семейство. Високата поддръжка на черногорските жители за участието в Европейски Съюз е най-сигурният поръчител за триумфа по този път и за неутрализация на всевъзможни опити за външно вмешателство в процеса на европейска интеграция ”, означи Радев.

Той изрази вяра, че пътят към промените ще бъде интензивен. „ България е подготвена да оказва помощ с експертиза за подсилване на институционалния потенциал на Черна гора за решение на всички значими въпроси – освен в процеса на присъединение, само че и по-късно. За пълноценната интеграция в Европейския съюз ”, сподели още държавният ни глава.

Лидерите са създали обзор на провокациите и вероятностите в двустранните връзки. Въпреки дейния политически разговор на всички равнища обаче се регистрира, че икономическите връзки са надалеч от упоритостите и опциите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР