Румен Порожанов, в подадената от него декларация, е включил информация

...
Румен Порожанов, в подадената от него декларация, е включил информация
Коментари Харесай

КПКОНПИ призна, че ”автоматизирано заличава” информация по искане на задължени да я декларират

Румен Порожанов, в подадената от него декларация, е присъединил информация за лице, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала. Декларирал е пред Комисията, и че не желае да бъде оповестена информация по отношение на лицето, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала и по отношение на имуществото и приходите на това лице.
Това оповестяват от пресцентъра на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), като прецизират, че настояването на Порожанов е в сходство с наредбата на член 37, алинея 7 от ЗПКОНПИ.

Комисията, на съображение член 43, алинея 1 от ЗПКОНПИ, е направила инспекция на всички декларирани данни и условия от Румен Андонов Порожанов, в това число и за лицето за което заявява, че се намира във фактическо общуване на брачен начала. Проверката е завършила с отчет за противоречие.

Според тази информация излиза наяве, че от обществото се укрива информация по искане на редица лица, които по една или друга причина не желаят да се знае с кого съжителстват на фамилни начала. Така е изработен даже софтуеара на КПКОНПИ, че " автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е показал, че не желае да бъде оповестена. " Въпреки публичните постове на задължените лица половинките им са изцяло предпазени от каквато и да било гласност. Нещо повече - инспекция в която са установени несъответствия също се оказва загадка.

КПКОНПИ показва още, че оповестената на интернет портала на Комисията информация изцяло подхожда на подадената от Порожанов декларация, защото на страница 2-ра задълженото лице категорично заявява, че не желае да бъде оповестена информация по отношение на лицето, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала. Електронната система на регистъра, при издание на декларациите, автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е показал, че не желае да бъде оповестена.

Никъде в оповестените заявления обаче не се вижда, че има такава воля на заявителя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР