Румен Петков Партия АБВ настоява за оставката на вътрешния министър

...
Румен Петков Партия АБВ настоява за оставката на вътрешния министър
Коментари Харесай

АБВ поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев


Румен Петков

Партия АБВ упорства за оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Това разгласи по време на конференция в Плевен ръководителят на партията Румен Петков, съобщи организация Фокус.

Според Петков с бездействието си по редица основни въпроси Радев е потвърдил, че е несъответствуващ за заеманата от него служба.

Конкретен образец Петков даде с районното ръководство в Ботевград. " Искаме оставката на министъра на вътрешните работи по няколко аргументи. Лично аз съм бил при него на среща и съм го срещнал с това, че щатния състав на районно управление (на МВР) Ботевград е понижен съвсем на половина, което значи една патрулна кола на промяна. Ако я пратят да вземем за пример на злополука на автомагистрала " Хемус ", Ботевград остава без покритие. Втората причина за желаната оставка е, че той пое ангажимент по-най бързи метод да се подхващат дейности за превъзмогване на този проблем, даже в Ботевград беше зам.-министърът на вътрешните работи, на който благодаря, че приготви отчет и направи съответните оферти преди четири месеца. И по този начин четири месеца министърът не може да откри време да утвърди стъпките и дейностите, с цел да се реши този въпрос. Това държание на министър Радев е еманация на образеца за лъжата, че ще се назначи във всяко село служител на реда. Този човек няма място в управлението на Министерство на вътрешните работи ", уточни Петков.

Думите му добави Венцислав Николов, които е ръководител на АБВ – Правец. " В момента по щат в районно управление (на МВР) Ботевград би трябвало да има към 60 души. Реално обаче са към 50 души, а градът не е дребен - 36 000 души, в това число 12 села, 72 махали и покриваме не дребна част от републиканската пътна мрежа. На този декор ще направя съпоставяне с районно управление (на МВР) в Самоков, където живеят почти 37 000 души, а ръководството е към 4 пъти по-голямо ", уточни Николов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР