Румен Овчаров, който вчера бе санкциониран по закона Магнитски направи

...
Румен Овчаров, който вчера бе санкциониран по закона Магнитски направи
Коментари Харесай

Румен Овчаров: САЩ ме направиха герой. Можем да се разберем с ГЕРБ и ДПС

Румен Овчаров, който през вчерашния ден бе глобен по закона " Магнитски " направи изявление пред конгреса на Българска социалистическа партия, в което съобщи, че Съединени американски щати са го създали воин.

И то интернационален.

Овчаров сподели още, че Българска социалистическа партия няма да се прегърне с ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че може да се разбере с тях, с цел да се извърши избрана работа и страната да излезе от блокажа.

" Няма по какъв начин да се прегърнем с ГЕРБ, и с Движение за права и свободи. Но можем да се разберем за 5-6 неща, които би трябвало да бъдат свършени за България идващите няколко месеца, с цел да излезем от блокажа, в който сме се натикали ", съобщи Овчаров.

Според него се води война за последно изтикване на всички съветски енергийни доставки за България и цяла Европа.

" Не си правете илюзии, че някой се занимава с приказки от не-знам-си-кога-си за не-знам-си-кого-си. Пак станах воин, и то в международен мащаб. Благодарение на американския департамент. Не съм горделив.

" Първо - позор ме е, второ - извънредно ми е обезпокоително. Покъртен съм от метода, по който сякаш най-великата народна власт, носителят на правдата и истината в международен мащаб, на достойнството и морала, по какъв обикновено безочлив метод може да оклевети хората на база лъжи и клевети. Не се опасявам да го кажа ".

Това сподели Овчаров по адрес на глобите " Магнитски ". И добави:

" Нямам офшорни сметки. Нямам 5 млн. Нямам компании, които да вършат бизнес с АЕЦ " Козлодуй ". Всичко това са неистини, сравними с тези на Яне Янев през 2012-2013 година Него го осъдих 3 пъти за клюка. Тези не знам дали мога да осъдя ".

Според Овчаров през 2007 година посланикът на Съединени американски щати Байерли е събирал доноси. Той уточни три имена на доносници - Красен Станчев, Стефан Гамизов и Галя Александрова.

Овчаров се възмути, че американското посолство не се интересува от Nexo.

" Те не се интересуват и кой приключи контракта с " Газпром ". Случайно ли? За доставките на газ платихме 1 милиарда повече. Вкараха си медиаторите непосредствено, те си изпълниха гушите ", ядоса се той.

И похвали, че прокуратурата е почнала да си прави работата около този контракт. Подобна е и позицията на ГЕРБ по тематиката

Овчаров е безапелационен, че Русия е имало такова състояние на енергийния пазар в цяла Европа, " не тъй като упражняваше политически напън, а тъй като доставките бяха по-евтини и обезпечени ".

" Изпълниха първата поръчка. Сега е атомната енергетика, и не е единствено нуклеарното гориво. Битката е за бъдещето на България и българската енергетика, и изтикването на Русия ", сподели Овчаров.

Той се обърна и към вътрешната съпротива в партията.

" Другари, да се смъква водача не е обикновена работа, изключително за Българска социалистическа партия. Напрегнете се, измислете нещо. предложете нещо друго, ново ", съобщи той.

Според него омразата е път за на никое място и настоя опозицията да работи за партията.

" Тази битка на живот и гибел, този пердах финален, да не се окаже в действителност финален, не за лявата концепция, а за някои, които не чуват никой, с изключение на вътрешните си гласове ", сподели още Овчаров.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР