Румънско предприятие е кандидатствало за ремонт и подръжка на дизеловите

...
Румънско предприятие е кандидатствало за ремонт и подръжка на дизеловите
Коментари Харесай

Частен завод предложил ремонт на 22 влака за 17 млн. лв, отсвирили ги с поръчка за 137 млн.

Румънско дружество е кандидатствало за ремонт и подръжка на дизеловите мотриси на БДЖ " Сименс " на доста по-изгодна, съгласно шефа на компанията, цена, от тази на оповестения търг. Офертата им обаче била отхвърлена с условие за оборот от 80 милиона лв. на година. Търгът е разгласен с бюджет от 137 милиона лв..
Предложението на жп цех " Експрес Сервиз " било за ремонт и подръжка на 22 влака в продължение на 5 години против 17 млн. лв., разгласи шефът Цветелин Колев, написа OffNews.
Според него макар че в поръчката с изключение на 22-те дизелови мотриси " Дезиро " са включени и още 22 електрически, то бюджетът на публичната поръчка е оскъпен неведнъж и изцяло недействителен. Така се оказва, че за цената на осъществяваната активност, то би трябвало прогнозната стойност да е с към 100 милиона по-ниска от заложеното финансиране от страна на БДЖ.
Днес от частния жп цех и от дъщерното дружество на БДЖ - " БДЖ Кончар " упрекнаха държавните железници в серия от нагласени публични поръчки, които облагодетелстват компанията " Жп Тракция ". Това сдружение се появи неотдавна на пазара, стремително получи лиценз от Изпълнителна организация " Железопътна администрация " и стартира да обира всеобщо публичните поръчки на БДЖ без да има личен състав и техника. Разрешителното им за работа бе издадено от шефа на ИАЖА Веселин Василев, който е някогашен сътрудник на притежателя на " Жп Тракция " в жп компания на предприемача Васил Божков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР