Румънският премиер Флорин Читу ще бъде изпратен пред вот на

...
Румънският премиер Флорин Читу ще бъде изпратен пред вот на
Коментари Харесай

Румънското правителство изправено пред вот на недоверие

Румънският министър председател Флорин Читу ще бъде изпратен пред избор на доверие в Народното събрание във вторник, като опозицията упрекна държавното управление на Европейски Съюз, че " води страната към пропаст ".

Бившият банкер Читу и неговият кабинет поставиха клетва през декември предходната година след парламентарни избори, на които Социалдемократическата партия (СДП) беше първа, само че не съумя да откри съдружници, които да ръководят, отваряйки вратата на демократичното държавно управление на Читу, съдружно държавно управление, ръководено от PNL.
 България и Румъния с достъп за четене до шенгенската осведомителна система България и Румъния с достъп " за четене " до шенгенската осведомителна система
Европейската комисия дава достъп от юли на България и Румъния към визовата осведомителна система, само че единствено за четене, предава БНР. Став...

За да бъде сполучливо, настояването за съмнение би трябвало да събере 234 гласа, сюжет, който се счита за необикновен от анализаторите.

Социалдемократите и националистическата партия AUR, които поддържат предлагането, имат общо 205 места.

Дебатът трябваше да стартира по обяд, като гласуването ще се организира вечерта.

Опозицията упреква държавното управление, което включва и реформаторската партия USR-Plus, в " обедняване " на румънци посредством заледяване на заплати и пенсии, откакто понижи обещаното от PSD удвояване на пенсиите, с цел да овладее дълга.
 Румъния не разрешава едновременното приемане на пенсия и заплата в бюджетния бранш Румъния не разрешава едновременното приемане на пенсия и заплата в бюджетния бранш
Румънският министър председател Флорин Къцу заяви през днешния ден, че държавното управление е одобрило законопроект, посредством който се не разрешава съчетаването на пенсия с...

Румъния, която е измежду най-бедните страни в Европейски Съюз, е подложена на обстрел от Брюксел поради несъразмерния недостиг.

Икономиката, наранена мощно от пандемията, се сви с 3,9% през 2020 година, което е най-лошото годишно стесняване от 2009 година насам.

Но с облекчаването на рестриктивните мерки за ковид, Европейската комисия и Международният валутен фонд (МВФ) преразгледаха нагоре прогнозите си за напредък на страната до сред 5,1% и 6% за 2021 година Анализаторите обаче предизвестяват за рисковете за стопанската система при положение на четвърта вълна на COVID-19, която може да удари след няколко месеца, когато акцията за имунизиране спре.

Досега единствено 4,5 милиона румънци са ваксинирани от общо 19 милиона души население. Докато доста румънци се двоумят да бъдат имунизирани, критиците настояват, че държавното управление също не е съумяло да насърчи хората да си вършат ваксина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР